Biroul Politic al PNL a votat luni ratificarea unui protocol cu Coalitia pentru Familie prin care vor sustine organizarea referendumului de revizuire a Constitutiei in privinta definirii familiei. Seful de campanie al liberalilor, Gheorghe Falca, a precizat ca sustine aceasta initiativa pentru ca a fost semnata de 3 milioane de romani si ca PNL a calculat un calendar care arata ca referendumul poate avea loc in aprilie anul viitor. Si liderul PSD Liviu Dragnea a declarat ca referendumul ar trebui organizat in primavara anului viitor.

Intrebat de ce sustine schimbarea Constitutiei pentru o prevedere care exista deja in lege, Falca a invocat in mai multe randuri faptul ca este o initiativa semnata de 3 milioane de romani si s-a referit la "inima si constiinta".

"Astazi, Biroul Politic National al Partidului National Liberal a decis sustinerea referendumului pentru Familie. Am votat cu o majoritate zdrobitoare ratificarea protocolului dintre PNL si Coalitia pentru Familie!" a anuntat pe Facebook deputatul PNL Daniel Gheorghe.

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarase vineri ca liberalii sustin familia traditionala, insa cred in egala masura in forme de protectie juridica pentru minoritati.

"PNL sustine familia traditionala, este un punct cheie din programul de guvernare - familia, masurile care incurajeaza natalitatea, care incurajeaza demografia din Romania, insa evident credem in egala masura in forme de protectie juridica pentru minoritati, asa cum Constitutia prevede. Vom discuta luni si despre proiectul care se afla in Parlament in acest moment, pentru ca orice initiativa legislativa facuta la initiativa cetatenilor care reuseste sa coaguleze un numar de peste 3 milioane de semnaturi este legitima, isi urmeaza calea parlamentara. Este in Senat la momentul acesta, acest blocata in plen din lipsa de cvorum, dar, in opinia mea, in primavara poate fi deja o initiativa care sa poata sa fie supusa referendumului national", a spus Gorghiu intr-o conferinta de presa, citata de Agerpres.