Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, ca partidul pe care il conduce sustine familia traditionala, dar si masuri de protectie juridica pentru minoritati, precizand insa ca in interiorul partidului exista opinii diferite pe aceasta tema, transmite News.ro.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

"Intotdeauna sunt in PNL mai multe voci, lucru care este firesc sa fie intr-un partid liberal si, in general, intr-un partid care nu mimeaza democratia. Tema va fi discutata luni la Biroul Politic National (...) Daca vreti sa va spun pozitia mea, este una pe care nu odata am expus-o in spatiul public. PNL sustine familia traditionala, este un punct cheie in programul de guvernare: masurile care incurajeaza natalitatea, care incurajeaza demografia din Romania, insa, evident, credem in masuri de protectie juridica pentru minoritati, asa cum Constitutia prevede", a declarat Gorghiu, raspunzand unei intrebari legate de pozitia PNL fata de disputa privind definirea familiei in Constitutie.

Gorghiu a spus ca liderii PNL vor discuta luni despre initiativa legilativa privind declansarea referendumului pentru definirea familiei ca uniunea dintre barbat si femeie, ea afirmand ca orice initiativa legislativa facuta de catre cetateni care reuseste sa stranga un numar de trei milioane de semnaturi este legitima si isi urmeaza calea parlamentara.

"Este in Senat la acest moment, blocata in plen din lipsa de cvorum. Sesiunea parlamentara s-a cam sistat la Senat dar, in opinia mea, in primavara, poate fi o initiativa care sa poata fi supusa referendumului national", a mai spus presedintele PNL.

Liderul PNL a precizat ca, in urma cu doi ani, a mai fost o propunere in cadrul comisiei de revizuire a Constitutie privind familia ca alcatuita din barbat si femeie, facuta de catre PNL, insa PSD s-a opus la acea vreme.