Fostul premier Victor Ponta a afirmat joi seara, la Hunedoara, ca Romania va face o greseala daca isi va inchide productia de energie electrica pe baza de carbune, atat din considerente care tin de locurile de munca pierdute, dar si de interes national, el apreciind ca atat Complexul Energetic Hunedoara, cat si Complexul Energetic Oltenia ar trebui sa-si continue activitatea in viitor, potrivit Agerpres.

'Eu am crezut, ca prim ministru, si cred si astazi, ca daca Romania isi inchide productia de energie pe carbune face cea mai mare greseala si cel mai mare rau. (...) In primul rand, sunt locurile de munca pentru cele doua judete (Hunedoara si Gorj, n.r.), dar eu vorbesc si de interesul national: o sa stam tot timpul sa importam energie (...) din alte tari si o sa asteptam sa vedem ploua, ca sa avem energie hidro, sau bate vantul ca sa avem energie eoliana? Orice tara puternica si care sta pe picioarele ei trebuie sa aiba energie electrica pe carbune, mai ales cand ai resursa asa cum o avem noi in aceasta zona', a afirmat Ponta.

In opinia sa, un viitor guvern PSD va trebui sa continue programele de modernizare care pot oferi 'o speranta' oamenilor din judetele Hunedoara si Gorj pentru urmatorii 10-20 de ani, asa cum s-a procedat in perioada 2012-2015, a mai spus Ponta.