Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, la Timisoara, intrebat daca este de acord cu propunerea presedintelui PNL Alina Gorghiu de a declara 12 decembrie zi libera pentru a-i sprijini in special pe studenti sa mearga sa voteze, ca reprezentantii Guvernului se gandesc "la toate masurile" prin care s-ar putea stimula prezenta la vot si ca a cerut ministerelor "sa analizeze" ce impact ar avea eventualele hotarari, potrivit News.ro.

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

"Ne gandim la toate masurile prin care sa stimulam prezenta la vot, in special a tinerilor, a studentilor care trebuie sa voteze in localitatile de domiciliu. Am cerut deja ministerelor sa analizeze, sa vada un impact al unor astfel de masuri. Analizam sa vedem ce putem face", a declarat Dacian Ciolos, joi, la Timisoara, intr-o conferinta, intrebat daca este de acord cu propunerea presedintelui PNL, Alina Gorghiu, de a declara ziua de 12 demcembrie zi libera pentru a sprijini in special studentii sa voteze.

Intrebat ce parere are despre candidatura Alinei Gorghiu in judetul Timis, premierul a spus ca acest lucru arata "importanta" partidului acolo: "Am o parere buna, cred ca acest lucru arata importanta pe care partidul acesta o are in zona."

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, care candideaza din partea PNL Timis pe prima pozitie pentru Senat, a propus, in 4 noiembrie, la Timisoara, ca Guvernul sa acorde o zi libera studentilor in 12 decembrie si gratuitate pe mijloacele de transport pentru ca acestia sa poata merge sa voteze in localitatile de domiciliu.