Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a promis ca, daca legea privind majorarile salariale va fi respinsa de Curtea Constitutionala, social-democratii vor revota legea. Invitat la Romania TV, Dragnea s-a lansat in promisiuni de majorare de salarii si venituri pentru cele mai diverse categorii, de la medici, profesori, asistenti sociali, someri si pana la pensionari.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Daca (legea) pica la Curtea Constitutionala ea va fi reluata de noi", a spus el, intrebat cum comenteaza anuntul guvernului, potrivit caruia se va cere un control de constitutionalitate a Legii de aprobare a OUG privind majorarile salariale.

Acesta a sustinut ca legea este necesara in conditiile in care salariile din Romania sunt "mult prea mici".

Dragnea a promis ca, daca PSD castiga alegerile, salariul net al unui medic rezident grad 1 va pleca de la 1.200 euro, in conditiile in care se va aproba un impozit zero pe venitul tuturor medicilor.

Un medic primar gradul 5 ar urma sa primeasca 3.600 euro, net.

Pentru personalul medical Dragnea a vorbit de dublarea salariilor, dupa care a promis un TVA zero la vanzarea de locuinte si credite cu dobanda 100% subventionata de stat si 80 % garantie de stat pentru tineri.

La pensiile sub 2.000 Dragnea a promis anularea impozitului pe venit, iar pentru pensiile de peste 2.000 lei impozitul ar urma sa fie redus de la 16% la 10%.

CAS-ul pentru pensionari, indiferent de pensie, va fi 0%, a sustinut Dragnea, vorbind de o "datorie de onoare, sa reparam nedreptatea lui Boc".

Punctul de pensie ar urma sa creasca pana in 2020 cu 60%, pentru a ajunge in 2021 la 1.775 lei, respectiv 45% din salariul mediu brut pe economie, a mai promis liderul PSD, care a recurs in mod frecvent la o plansa pe care a scris cu markerul diverse formule si cifre.

Liviu Dragnea a mai spus ca PSD are un premier, dar nu a dorit sa spuna despre cine este vorba.

Intrebat daca este vorba despre un barbat sau o femeie, acesta a raspuns: "Este un domn care arata bine".