Vicepresedintele USR Clotilde Armand se pronunta in favoarea organizarii unui referendum de modificare a Constitutiei in sensul redefinirii familiei drept casatoria dintre un barbat si o femeie.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Opinia mea este ca e bine sa redam poporului roman deplina exercitare a suveranitatii sale prin ambele modalitati prevazute in Constitutie. Un exemplu celebru este initiativa recenta de modificare a Constitutiei de catre un grup de 2,7 milioane de cetateni. Este necesar ca aceasta initiativa, declarata recent constitutionala de catre CCR, sa fie supusa deciziei populare prin referendum", a scris marti Armand, pe contul ei de Facebook.

In opinia sa, insa "acest referendum nu trebuie instrumentalizat pentru influentarea rezultatelor alegerilor parlamentare".

"Orice alt deznodamant al acestei initiative ar fi o atingere a principiului suveranitatii poporului roman stipulat in articolul 2 din Constitutia Romaniei si un pas inapoi in maturizarea democratiei in Romania", arata aceasta.

Ulterior, in fata mai multor comentarii critice, Clotilde Armand a revenit si a precizat ca este vorba de o opinie personala: "Este opinia mea personala, nu a partidului, iar eu nu candidez la aceste alegeri".