Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca in functie de rezultatul alegerilor din 11 decembrie si de rezultatul negocierilor politice va fi stabilit viitorul premier, el precizand ca i-ar placea sa poata pune "in slujba tarii" experienta pe care a avut-o ca prim-ministru si despre care crede ca "ca a lasat ceva rezultate benefice in urma", transmite News.ro.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Intrebat, marti, la Vaslui, daca ar exista posibilitatea sa fie nominalizat premier al unui guvern PSD-ALDE si eventual UDMR, Tariceanu a raspuns: "Lucrul acesta (n.r.- daca va fi desemnat premier) o sa-l stabilim, desigur, dupa alegeri, in functie de rezultat. Insa, am o experienta in calitate de premier al Romaniei care cred ca a lasat ceva rezultate benefice in urma. Aceasta experienta pe care o am mi-ar placea s-o pot pune in slujba tarii si a cetatenilor. E o problema care depinde intr-o coalitie de rezultatul negocierilor si de rezultatele electorale pe care le vom obtine".

El a mai spus ca isi doreste foarte mult ca, dupa alegeri, sa se ajunga la un consens politic in privinta modificarii Constitutiei.

"Nu a fost o perioada simpla pentru mine ca presedinte al Senatului si, ca intotdeauna, perioadele de coabitare sunt proaste, deoarece Constitutia are sadita in ea germenii conflictului, prin suprapunerile atributiilor executive la nivelul guvernului si presedintelui. Ne trezim mereu in aceeasi situatie, pe care va trebui s-o rezolvam odata si odata, cu revizuirea Constitutiei. Ceea ce mi-as dori foarte mult este ca in viitorul mandat, prin consens si nu doar prin votul majoritatii, sa se reuseasca revizuirea Consitutiei, in asa fel incat sa revenim la o forma normala, care este uzitata peste tot in Europa democratica, adica o democratie parlamentara, fara specific romanesc", a precizat liderul ALDE.

Tarcieanu a fost prezent, marti, la Vaslui, impreuna cu copresedintele ALDE Daniel Constantin, la prezentarea candidatilor de pe primele locuri pe listele ALDE din judet pentru alegerile parlamentare.