Premierul Dacian Ciolos a afirmat vineri, la Alba Iulia, ca orice lege populista si pentru care nu este indicata sursa de finantare va fi atacata la Curtea Constitutionala, daca Guvernul are argumente, indiferent de cine este sustinuta, potrivit Agerpres. "Orice lege, indiferent de cine o voteaza, daca e populista si daca nu are surse de finantare, noi vom lua masuri si acolo unde avem argumente, le vom ataca la Curtea Constitutionala", a spus primul ministru.

Dacian CiolosFoto: Hotnews

Seful Guvernului a subliniat din nou ca nu va sustine masurile populiste, indiferent de partidul care le promoveaza, el raspunzand astfel si intrebarii unui jurnalist referitoare la majorarile de salarii si indemnizatii prevazute de programul de guvernare al PNL.

Dacian Ciolos s-a aflat vineri la Petrosani si Alba Iulia, unde s-a intalnit cu autoritatile locale din Valea Jiului si din zona Rosia Montana - Muntii Apuseni, carora le-a prezentat mecanismul de sprijin elaborat de Guvern pentru dezvoltarea integrata a zonelor-pilot de interventie, care vizeaza si aceste doua foste zone miniere mono-industriale.

Pe langa discutiile cu autoritatile locale din fostele zone miniere Valea Jiului si Rosia Montana - Muntii Apuseni, premierul a avut intalniri cu membri ai Senatului Universitatii din Petrosani si a vizitat Biroul local al Unitatii Guvernamentale de Asistenta Tehnica - Valea Jiului.

Primul ministru a fost insotit de vicepremierul Vasile Dincu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, de consilierul de stat Ionel Danca, coordonatorul Unitatii Guvernamentala de Asistenta Tehnica, precum si de secretarul de stat din Ministerul Culturii, Oana Bogdan.