Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, la Timisoara ca statul ar trebui sa acorde o zi libera pentru studenti in data de 12 decembrie, la o zi dupa alegerile parlamentare, dar si gratuitate la transport in acea perioada, transmite Mediafax.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

"Ziua de 12 decembrie este luni, dupa alegerile parlamentare, si eu cred ca statul roman ar trebui sa acorde o zi libera pentru studenti. Nu ar fi o premiera nici in Romania, nici in alte state. (...) Sper ca toti vom face toate eforturile astfel incat sa le garantam oamenilor dreptul de vot. Cred ca studentii sunt o categorie care merita sa fie capacitata la alegeri", a spus Alina Gorghiu, in cadrul unei conferinte de presa organizate de PNL Timis.

In opinia liderului liberal, ar trebui ca studentii sa beneficieze si de gratuitate la transport in acea perioada.

"Cred ca aceasta propunere ca toti studentii din Romania sa aiba posibilitatea sa fie prezenti in localitatea de domiciliu astfel incat sa-si poata exercita dreptul la vot poate fi dublata de gratuitate la transport in acea perioada. Nu este o suma care sa incarce bugetul Romaniei. Nu am discutat cu Guvernul acest subiect, dar am siguranta ca voi gasi disponibilitate", a afirmat Alina Gorghiu.