Nicusor Dan a anuntat ca premierul Dacian Ciolos va participa saptamana viitoare la un eveniment organizat de Uniunea Salvati Romania, despre care nu a vrut sa dea mai multe detalii. Dan a prezentat situatia contestatiile la adresa listelor de candidati, afirmand ca mare parte dintre acestea au fost respinse si ca in cazul a circa 10 s-a facut apel la Curtile de Apel din tara, atacurile "birocratice si mediatice" venind din partea PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Impotriva listelor s-au formulat peste 65 de contestatii in toate judetele din Romania. Cel putin 60 au fost respinse. Impotriva lor se poate face apel la Curtile de Apel - s-au formulat cam 10 cereri de apel dintre care trei au fost respinse" a explicat Dan.

"Am avut un fenomen la care nu ne asteptam - au fost birouri electorale judetene (BEJ) care din cauza contestatiilor care s-au facut impotriva listelor noastre nu au tras la sorti USR pentru locuri in BEJ (acest lucru se face pentru partidele neparlamentare - n.r.). Au fost birouri in care am fost trasi la sorti si birouri in care nu am fost. Aici din nou este o interpretare nefericita a unei prevederi legale care spune ca sunt trase la sorti partidele in ordinea numarului de candidaturi ramase definitive. Din nou suntem nevoiti sa contestam la bec aceste decizii ale BEJ, maine este termenul limita pana la care trebuie sa facem aceste contestatii" a declarat Nicusor Dan, care a precizat ca este vorba de o practica neuniforma.

Liderul USR a afirmat ca problema contestatiilor le-a intarziat cu 4-5 zile productia de materiale electorale.

Intrebat daca USR este un pericol mare pentru PSD, Nicusor Dan a raspuns: "Cele mai importante atacuri si mediatice si birocratie vin de la PSD inspre USR. Asta pot sa constat".

Dan a afirmat ca premierul Dacian Ciolos va lua parte la un eveniment organizat de USR saptamana viitoare, despre care insa nu a dorit sa dea mai multe detalii.

Intrebat cu ce ministri din actualul guvern nu este multumit, Dan a declarat ca nu vrea sa dea nume insa ca: "sunt ministrii care consideram ca nu au avut o performanta grozava".

De asemnea, intrebat ce ministri considera ca ar trebui sa fie tehnocrati si in viitorul guvern, avand in vedere ca Alina Gorghiu a afiramt ca la Justitie ar vedea tot un tehnocrat, Dan a raspuns: "Este un lucru cu care suntem de acord ministerul justitiei. In general politica noastra este ca nu avem preisunile interne de partid pe care le au celelalte partide pentru oameni care vor sa fie ministri si suntem pe principiul ca cea mai competenta persoana trebuie sa fie ministru pe locul care ne-ar reveni noua (in guvern - n.r.)."