Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, cu ocazia aniversarii a 25 de ani de parteneriat intre Banca Mondiala si Romania, ca tara noastra este in topul cresterii economice in Uniunea Europeana, cu un plus de 5,2% din PIB in primul semestru al anului 2016, transmite News.ro.

In replica, liderul PSD Liviu Dragnea spune ca seful statului se lauda cu cresterea economica facuta posibila de guvernarea PSD si il intreaba de ce, in aceste conditii, se opune, impreuna cu guvernul tehnocrat, cresterii salariilor din educatie si sanatate cu 15%.

"Parteneriatul dintre Grupul Bancii Mondiale si Romania este expresia unei colaborari ample, pe diverse domenii socio-economice, si, totodata, reflecta o evolutie complexa a rolului Bancii Mondiale in agenda de reforma a Romaniei. Continuarea acestor reforme este esentiala, daca ne dorim o dezvoltare sustenabila si o economie care produce prosperitate pentru cetateni", a afirmat presedintele Iohannis, in discursul rostit la aniversarea parteneriatului intre Banca Mondiala si Romania.

Seful statului a adaugat ca, in prezent, indicatorii macroeconomici sunt favorabili, iar Romania este in topul cresterii economice in Uniunea Europeana, cu un plus de 5,2% din PIB in primul semestru al anului 2016.

"Klaus Iohannis s-a laudat intr-un discurs de astazi dimineata cu cresterea economica facuta posibila de guvernarea PSD. Cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, ne spune", a scris presedintele PSD, Liviu Dragnea, pe pagina sa de Facebook.

"Si atunci, domnule Presedinte, de ce va opuneti, impreuna cu guvernul tehnocrat, cresterii salariilor din educatie si sanatate cu 15%? Vreau sa va garantez ceva: vom sustine cresterea salariilor in Parlament si o vom pune in aplicare la guvernare, pentru ca asa aducem cresterea economica in buzunarul romanilor", a mai scris liderul social-democrat.