Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat, luni seara, ca a aflat chiar din primele zile de mandat ca barocamera de la Sectia de arsi a Spitalului de Urgenta Floreasca nu putea fi folosita pentru tratamentul marilor arsi, in lumea medicala lucrul acesta fiind la acel moment deja cunoscut, noteaza Agerpres.

Vlad VoiculescuFoto: gov.ro

"Eu am aflat in primele zile de mandat ca barocamera nu poate fi folosita pentru marii arsi, mai ales pentru pacientii aflati in stare critica. In lumea medicala lucrul acesta este bine cunoscut, inclusiv in mediile medicilor de la sectia respectiva le era cunoscut, mie nu imi era cunoscut", a spus demnitarul, la Prima TV.

El a sustinut ca Sectia de arsi de la Spitalul Floreasca functioneaza foarte bine si este consecinta unei investitii majore.

"Acea investitie se vede. Camerele de acolo arata foarte bine, exista conditii de izolare. Sunt in principiu conditii foarte bune. (...) Acolo se investeste in continuare. Sectia de arsi este extinsa. Va fi extinsa in urmatoarele 30 de zile sau mai putin cu inca sase paturi pentru pacientii in stare post critica si urmarim sa extindem si mai departe pentru spitalizare de zi cu inca sase-sapte paturi", a explicat ministrul Sanatatii.