Primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca un guvern tehnocrat este un "accident democratic", considerand ca democratia inseamna partide, Parlament si respectarea Constitutiei, iar un astfel de executiv ignora, in opinia sa, votul romanilor.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

"Din punctul meu de vedere, si sunt convinsa ca al multora, guvernul tehnocrat e un accident democratic, pentru ca democratia inseamna partide, inseamna Parlament, inseamna respectarea Constitutiei, inseamna politicieni care sunt penalizati atunci cand gresesc si stii de unde sa-i iei si cum sa-i depunctezi cand au facut o eroare, si nu un personaj colectiv oarecum anonim pe care nu stii de unde sa-l iei si cum sa-l mai votezi sau sa-l tai de pe lista atunci cand vrei sa-l penalizezi. Dar, profesional, sunt convinsa, cu personalitatea respectiva vom colabora extraordinar de bine in continuare", a declarat Gabriela Firea la Forumul "Parteneriate pentru dezvoltarea Romaniei. Potentialul strategic al retelei de parcuri, cladiri si terenuri industriale".

Firea a mai spus ca, daca cetatenii vor observa ca se apeleaza la guvern tehnocrat, vor avea impresia ca votul lor nu este important: "Momentele in care se apeleaza la guverne tehnocrate sunt niste accidente ale democratiei, pentru ca cetatenii trebuie sa aiba posibilitatea sa se exprime. De asemenea, trebuie sa fie reprezentanti prin vot. Daca ei vor observa ca se apeleaza la guvern tehnocrat, inseamna ca votul lor nu mai este important. Degeaba merg la vot, pentru ca va veni o entitate anume, va alege 20-25 de persoane in mod intamplator sau dupa anumite criterii si interese, si votul romanului nu va mai conta. Nu cred ca este un mesaj bun pe care il dam in societate si anume ca, indiferent ce vor vota romanii la alegeri, Guvernul va fi cu totul altul decat exprimarea vointei poporului", sustine primarul general al Capitalei.