Ciprian Ciucu, consilier general PNL la Capitala, a anuntat vineri, pe pagina sa de Facebook, ca a fost actionat in instanta de primarul general Gabriela Firea, care ii cere acestuia 600.000 lei daune "reputationale". Ciucu afirma ca intentia lui Firea este de a il intimida si de a ii baga "pumnul in gura opozitiei".

Ciprian CiucuFoto: Hotnews

El a precizat ulterior pentru HotNews.ro ca a primit citatie de la grefier la Tribunalul Bucuresti, termenul pentru intampinare fiind de 25 de zile incepand cu data de 18 octombrie.

Ce scrie Ciucu:

"600.000 lei (aproximativ 133.000) de euro vrea sa obtina Gabriela Firea de la mine, daune 'reputationale'. Imi este clar, intentia sa este de a ma intimida, de a ma face sa-mi tin gura.

130.000 de euro este o suma ametitoare pentru cineva care castiga cinstit: atacul la siguranta financiara a familiei este o metoda politica de intimidare profund imorala.

Este important sa intelegeti contextul! Bucurestiul produce aprox. o treime din PIB-ul Romaniei. Radiaza dezvoltare la cca. 50 de km, fiind indirect responsabil de cca. 40% din PIB. Bugetul sau este pe masura. Bucurestiul joaca in propria sa liga, nu avem un alt oras comparabil cu Bucurestiul, oras cu aproape 2 milioane de locuitori, intr-o tara de orase de cca. 200.000 de locuitori. Bucurestiul are un buget pe masura, controlat in totalitate, in urma alegerilor din 2016, de catre PSD. Un primar de sector este mai important, are mai multa putere decat multi ministri si controleaza mai multi bani decat multe ministere. Este important sa intelegeti miza!

Prin acesta actiune Gabriela Firea vrea sa bage pumnul in gura opozitiei, vrea sa intimideze, tocmai ca restul colegilor din opozitie sa se gandeasca de mai multe ori atunci cand au ceva de spus cu privire la activitatea sa.

Motivul pentru care m-a ales pe mine pentru acesta demonstratie de forta este ca sunt singurul dintre membrii opozitiei care are o vizibilitate mai buna si care si-a afirmat intentia de a ramane in Consiliul General pe termen lung. Ceilalti reprezentanti ai opozitiei din Bucuresti, lideri de grup, oameni cu vizibilitate, construiesc alte proiecte politice, urmand sa candideze la Parlament si sa paraseasca Consiliul General, ceea ce, evident, ii convine Gabrielei Firea. Din pacate pentru domnia sa si anturajul sau politic, eu raman.

Si nu ma las intimidat, nu-mi va baga pumnul in gura!

P.S. Ca fapt divers... toata averea familiei mele nu cumuleaza nici macar jumatate din suma ceruta de Firea. Nu stiu de unde isi imagineaza ca va obtine acei bani. Si nu cred ca intelege valoarea reala a banilor munciti. Domnia sa locuieste intr-o vila dintr-o zona rezidentiala din Voluntari, eu stau inca intr-un apartament cu 3 camere in Drumul Taberei, la etajul 8. Diferente de perspectiva..."

Amintim un episod dintr-o sedinta cu scandal de Consiliu General cand Firea s-a certat cu Nicusor Dan, iar Ciucu s-a intrebat pe Facebook "ce fumeaza" primarul. Firea a reactionat imediat in sedinta.

Redam dialogul relatat de Digi 24:

Nicusor Dan - consilier USB: "Ce ni se propune aici este un management de tip Mos Craciun, ceea ce noi nu vom vota niciodata".

Gabriela Firea: "Si dumneavoastra credeti in Mos Craciun si copilul dumneavoastra va creste mare si va crede in Mos Craciun. (aplauze) Mos Craciun exista, fara el lumea ar fi mai urata. Vreti sa credem in Baba Cloanta?"

Gabriela Firea si Nicusor Dan s-au contrat dupa ce liderul USB a lansat acuzatii de populism la adresa proiectului privind cladirile cu bulina.

Afirmatiile primarului au fost preluate imediat, pe o retea de socializare, de Ciprian Ciucu. "Ce fumeaza doamna primar?", s-a intrebat consilierul PNL.

Gabriela Firea, catre Ciprian Ciucu: "Va rog frumos, nu mai jigniti ca evacuam si sala pentru cei care jignesc. (...) Am avut un dialog amical si dumneavoastra va intrebati retoric pe Facebook ce a fumat doamna primar. Nu am fumat niciodata in viata mea nici tigari si nici altceva. La cum va comportati, probabil ca dumneavoastra fumati si probabil ca din alea tari". (aplauze)

Proiectul a trecut in cele din urma, chiar daca alesii USB, PNL si PMP plecasera deja in aplauzele ironice ale celor ramasi.

"Noi am vrut sa discutam cateva proiecte controversate propuse de majoritatea, dar nedandu-ne dreptul la dialog si la cuvant am decis sa parasim sala in semn de protest", a explicat Ciprian Ciucu - consilier general PNL.