Deputatul PNL Raluca Turcan afirma ca liberalii le solicita celor de la PSD sa nu ii mai acorde sprijin Ecaterinei Andronescu pentru un nou mandat, intrucat aceasta candidatura reprezinta o sfidare la adresa romanilor. Andronescu deschide lista de candidati PSD la Senta in Bucuresti, urmand astfel sa obtina al saselea sau mandat de parlamentar.

"Toate politicile publice girate de Ecaterina Andronescu au vizat politizarea învăţământului – de la rectori la personalul nedidactic; acoperirea plagiatelor şi a imposturii în învăţământul superior; distrugerea învăţământului profesional; risipa banilor publici prin programe învechite sau inutile. Din această cauză, avem cel mai mare şomaj în rândul tinerilor din Europa. Suntem fruntaşi la procentul de analfabetism funcţional" afirma Turcan intr-un comunicat de presa.

"Dacă Ecaterina Andronescu a luptat, în ultimile săptămâni, pentru a salva impostura şi plagiatul academic, jignind zecile de mii de profesori şi doctori cinstiţi, lupta ei s-a încheiat la Curtea Constituţională a României" mai spune vicepresedintele PNL. Dupa ce a încălcat toate procedurile parlamentare, a impus o lege imorală şi a ignorat cererea de rexaminare a Preşedintelui şi criticile societăţii civile, PNL solicită clar şi răspicat PSD-ului să nu-i mai acorde sprijin pentru obţinerea unui nou mandat de parlamentar. Altfel, candidatura fostului ministru, Ecaterina Andronescu, ar fi o sfidare la adresa tuturor cetăţenilor români" continua vicepresedintele PNL.