Interpreta de muzica populara Ionela Prodan, mama impresarei de fotbal Anamaria Prodan, va candida pentru Senat la alegerile parlamentare din luna decembrie, fiind prima pe lista PSD Covasna, transmite Agerpres.

Ionela ProdanFoto: Captura YouTube

Presedintele filialei, deputatul Horia Grama, a declarat, joi, ca propunerea a venit din partea conducerii centrale a partidului si a fost acceptata de organizatia judeteana pe considerentul ca Ionela Prodan este o persoana cu notorietate, are o prestigioasa cariera profesionala si poate sprijini cultura romaneasca si biserica ortodoxa din judetul Covasna.

"Pe locul I la Senat o avem pe doamna Tanase Ionela Prodan, cunoscuta cantareata de muzica populara. Ea este o veche membra de partid, din anii 90, a fost secretar de stat si director general in Ministerul Culturii, a activat si in Ministerul de Externe, iar, momentan, este presedintele executiv al PSD pentru diaspora. Motivul pentru care, impreuna cu colegii din organizatie si la recomandarea colegilor de la centru, am acceptat candidatura doamnei Ionela Prodan in judetul Covasna este ca domnia sa e foarte implicata in multe proiecte culturale si are legaturi stranse cu Biserica Ortodoxa Romana, iar noi dorim sa sprijinim asociatiile culturale romanesti si parohiile ortodoxe din judetul Covasna, care au foarte putini enoriasi. Deci ne-am gandit ca ne-ar fi utila", a declarat Grama, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit acestuia, la nivelul judetului Covasna sunt doua locuri eligibile pentru Senat, dintre care unul va reveni cu siguranta UDMR, iar al doilea ar putea reveni unui partid romanesc, in urma redistribuirii voturilor la nivel national.

In opinia sa, UDMR Covasna isi va adjudeca in mod cert doua locuri in Camera Deputatilor, iar celelalte doua vor intra la redistribuire si ar putea reveni oricaruia dintre candidatii partidelor care trec pragul electoral.

Grama va candida pentru un nou mandat de deputat si va deschide lista pentru Camera Deputatilor.

Prodan nu este singura cantareata de muzica populara care candideaza la alegerile parlamentare. Margareta Clipa va candida pentru o functie de deputat din partea ALDE, fiind prima pe lista din Botosani.

"Pentru mine nu a fost chiar o surpriza, pentru ca timp de patru ani am fost consilier parlamentar al Lilianei Minca", a afirmat Clipa.

La Senat, prima pozitie pe lista de candidati se afla fostul director al Loteriei Romanie, deputatul Liliana Minca.