Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, comentand afirmatiile lui Klaus Iohannis potrivit carora cei cu probleme in Justitie nu ar trebui sa candideze, ca presedintele este "penal sadea", el sustinand ca seful statului ca a intrat in alegeri cu probleme in Justitie si a fost condamnat, facand trimitere la litigiile pe care le are in legatura cu imobilele din Sibiu, scrie Mediafax.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Din ce stiu eu in Romania exista numai doua categorii: cei care sunt nevinovati si cei asupra carora instanta a stabilit printr-o decizie definitiva vinovatia. Asadar cred ca in Romania asa cum si pentru presedintele Iohannis a functionat prezumptia de nevinovatie trebuie sa functioneze pentru toata lumea", a afirmat Tariceanu, dupa ce i s-a cerut sa comenteze declaratiile presedintelui Iohannis, care a subliniat ca cei cu probleme penale nu ar trebui sa fie la conducerea partidelor si sa intre in alegeri.

"Va aduc aminte ca presedintele Iohannis a candidat la alegerile prezidentiale din pozitia de penal asa cum foloseste el aceasta stupida expresie, cum atribuie aceasta calitate unora care participa la procesul electoral. Deci, Iohannis a fost penal si s-ar putea inca sa fie considerat ca atare pentru ca stiu ca a facut uz de o cale de atac exceptionala care pana de curand nu era accesibila tuturor cetatenilor romani si sigur ca are o problema in plus fata de noi pentru ca el este si condamnat. Asa incat i-as recomanda presedintelui sa fie mai rezervat si sa nu foloseasca dubla masura", a adaugat liderul ALDE.

"Daca presedintele foloseste aceasta terminologie este bine sa stie ca toti oamenii si presedintele a beneficiat in ochii romanilor, pentru ca l-au si ales, de aceasta prezumtie de nevinovatie, cu toate ca ulterior a fost gasit vinovat pentru inselaciune si abuz in serviciu in dauna intereselor publice. Dosarul lui a fost instrumentat de DIICOT si trimis la DNA. Deci, penal sadea! Despre ce vorbim", a incheiat Tariceanu.