Primarii si presedintii de organizatii teritoriale ale PSD Gorj au contesta lista candidatilor la alegerile parlamentare aprobata de catre Comitetul Executiv National, solicitandu-i lui Liviu Dragnea sa renunte la ea, in caz contrar existand posibilitatea ca formatiunea sa nu depuna candidaturile la Biroul Electoral Judetean (BEJ), anunta Agerpres.

Este vorba de decizia din ultimul moment luata de Dragnea de a il scoate de pe lista pentru Senat pe Ion Calinoiu, fostul presedinte al Consiliului Judetean, care a fost chiar marti condamnat in prima instanta la patru luni de inchisoare cu suspendare, si de a-l inlocui cu primarul din Targu-Jiu, Florin Carciumaru. De mentionat ca Victor Ponta deschide lista la Camera Deputatior, astfel ca si candidatura fostului premier este in pericol.

UPDATE 18.15: Secretarul general al PSD Marian Neacsu a declarat, la sediul partidului, dupa ce s-a intalnit cu nemultumitii din Gorj, ca listele au fost depuse asa cum au fost stabilite marti in CExn. "Listele nu vor fi modificate" a spus Neacsu. In ceea ce priveste o candidatura indepenta a lui Calinoiu, el a afirmat ca isi doreste ca acest lucru sa nu se intample, sugerand faptul ca acesta ar urma sa fie exclus din partid in acest caz.

Intrebat de ce nu s-a intalnit Liviu Dragnea cu cei din Gorj, Neacsu a explicat ca Dragnea merge in Alexandra sa depuna la Biroul electoral de acolo listele din Teleorman, pe care se afla.

UPDATE Potrivit Digi 24, cei peste 40 de social-democrati nemultumiti din Gorj spun ca nu vor depune nicio lista pana cand nu vor vorbi cu Liviu Dragnea. Mai multi primari din Gorj au pornit spre Bucuresti si sspun ca, daca nu vor obtine reintroducerea lui Ion Calinoiu pe liste, strang semnaturi pentru candidatura acestuia ca independent.

Potrivit unui comunicat de presa remis joi, primarii si presedintii de organizatii teritoriale ale PSD Gorj au inaintat o contestatie presedintelui PSD, Liviu Dragnea, la lista de candidati aprobata marti, 25 octombrie, de catre Comitetul Executiv National. Alesii si liderii locali au solicitat prezenta la discutii a presedintelui PSD Gorj, Florin Carciumaru, si a presedintelui executiv, Ion Calinoiu, pentru a nu exista o atmosfera tensionata, ci una de unitate.

"Se cere a se renunta la lista stabilita de centru pentru ca nu s-a tinut cont de votul secret si democratic al Comitetului Executiv Judetean. In caz contrar, exista riscul ca organizatia judeteana a PSD Gorj sa nu depuna candidaturile la BEJ Gorj si, sigur, organizatia sa se dezbine", se mentioneaza in comunicatul de presa al primarilor si presedintilor de organizatii teritoriale PSD Gorj.

Solicitarea acestora vine in contextul in care, dupa stabilirea listei de candidati in Comitetul Executiv Judetean si prezentarea acesteia liderilor de la Bucuresti, presedintele Liviu Dragnea a modificat respectivul tabel. Avand in vedere condamnarea fostului presedinte al CJ Gorj, Ion Calinoiu, la 4 luni de inchisoare cu suspendare pentru fals in declaratii, sentinta magistratilor nefiind insa definitiva, acesta a fost scos de pe lista de senatori si inlocuit cu presedintele PSD Gorj si primar al municipiului Targu-Jiu, Florin Carciumaru.

In ceea ce priveste lista pentru Camera Deputatilor, care este deschisa de Victor Ponta, ordinea candidatilor a fost modificata in sensul ca primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, care se afla pe locul 2, a fost inlocuit de actualul deputat Mihai Weber, care se afla pe locul 5.

Joi dimineata, la sediul PSD Gorj a avut loc o intalnire intre liderii partidului, primarii si presedintii de organizatii teritoriale, edilii sustinand ca doresc modificarea listei si revenirea la cea stabilita initial la nivel judetean. Acestia vor discuta pe parcursul zilei cu Liviu Dragnea pentru a ajunge la un consens, reprezentantii PSD Gorj avand termen pana la ora 24,00 sa depuna listele pentru alegerile parlamentare.