Deputatul liberal Daniel Zamfir ii cere lui Liviu Dragnea intr-un comunicat sa sustina "ce aceeasi viteza legislativa" un priect PNL care ar interzice companiilor multinationale sa repatrieze profitul obtinut in Romania. Zamfir se refera la viteza cu care PSD a trecut prin Parlament, in doar doua saptamani, proiectul de eliminare a 102 taxe.

"Legea nu reprezintă o formă de sancțiune la adresa corporațiilor, ci o formă transparentă de evidențiere a profitului produs pe teritoriul României", arata Zamfir intr-un comunicat de presa.

Reamintim ca 23 de deputati liberali, printre care si Alina Gorghiu si Daniel Zamfir, au initiat un proiect de lege care prevede impozitarea in Romania a profitului obtinut de marile companii in tara noastra. Proiectul, care transpune o directiva europeana adoptata anul acesta, ar urma sa impiedice transferul profitului obtinut in Romania catre juridisdictii fiscale mai favorabile. Proiectul de lege se inscrie intr-o miscare europeana mai larga ce tinteste multinationalele care reusesc legal sa isi expatrieze profiturile. Companii precum Google sau Facebook ar putea fi afectate de aceste prevederi, ele fiind deja in atentia Fiscului.

Citeste aici mai mutle despre proiectul PNL