Presedintele PSD din Republica Moldova, Victor Alexeev, validat in luna septembrie de social-democratii vasluieni pe o pozitie eligibila la Camera Deputatilor, a fost retras de pe liste in urma unei decizii luate la nivel national, transmite Agerpres.

Potrivit secretarului executiv al PSD Vaslui, Ciprian Trifan, pe locul ramas liber va candida omul de afaceri Aurel Caciula.

O alta modificare decisa in cadrul Comitetului Executiv al PSD este aceea ca deputatul Adrian Solomon, votat initial pe pozitia a doua la Camera Deputatilor, va deschide acum lista, iar pe locul al doilea va candida deputatul Ana Birchall, care se afla pe prima pozitie.

Locul trei pe lista pentru Camera Deputatilor i-a revenit lui Irinel Stativa, deputat cu trei mandate la activ. Pe locul cinci se afla Ramona Mocanu, directorul Muzeului Judetean ''Stefan cel Mare'' din Vaslui si trezorier al Organizatiei Judetene a PSD Vaslui, la pozitia a sasea va candida Traian Petcu, director al Directiei Sanitare Veterinare Vaslui iar locul sapte pe lista i-a revenit actualului deputat Dan Bordeianu. Acesta ar fi anuntat ca urmeaza sa se retraga de pe liste.

La Senat, pe prima pozitie va candida actualul senator Gabriela Cretu, fost europarlamentar si sotia liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, pe locul al doilea se afla senatorul Doina Silistru care candideaza pentru al patrulea mandat in Senatul Romaniei si Cristian Lungu, primarul comunei Coroiesti.

Victor Alexeev fusese votat la mijlocul lunii trecutede catre social-democratii vasluieni pe un loc eligibil pe listele de candidati din Vaslui pentru alegerile parlamentare, potrivit News.ro.

Fara a fi membru al Organizatiei Judetene Vaslui, omul de afaceri basarabean Victor Alexeev si-a depus dosarul de candidatura interna pentru un loc pe lista PSD Vaslui cu o zi inainte de sedinta CJEx de luna trecuta

Astfel, in urma votului dat de cei 105 membri prezenti la sedinta CJEx, presedintele PSD din Republica Moldova se clasase pe locul al patrulea al listei de candidati pentru Camera Deputatilor.