Plenul Senatului a respins, luni, propunerea legislativa a deputatului Remus Cernea privind instituirea parteneriatul civil, Senatul fiind prima Camera sesizata in acest caz, votul final urmand a fi dat de Camera Deputatilor, informeaza News.ro.

Raportul de respingere a propunerii legislative a fost adoptat cu 71 de voturi pentru, iar votul final, pe proiect, a fost de 68 de voturi impotriva initiativei.

Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean a afirmat, in cadrul dezbaterilor din plen, ca parlamentarii au promis ca vor vota legi pentru o societate sanatoasa si a precizat ca a existat o presiune venita din partea unor organizatii.

"Suntem intr-o tara care s-a declarat crestina. Cred ca exista prevederi multiple adresate celor care vor sa-si imparta averea. Sa nu punem in balanta ceea ce inseamna familia, care nu e nici traditionala, nici netraditionala, fiindca familia e numai una", a spus senatorul PNL.

La rindul lui, senatorul PSD Serban Nicolae a afirmat ca ideea de familie s-a concretizat in forma unei casatorii inregistrata pe notiunea procrearii. "Ideea unui parteneriat civil care sa semene cu o casatorie mi se pare nepotrivita. Fara a pune in balanta familia cu acest tip de parteneriat, nu putem fi de acord cu aceasta propunere legislativa", a spus Nicolae.

Proiectul urmeaza sa mearga la Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Remus Cernea a depus trei initiative legislative pentru recunoasterea parteneriatului civil. Si primele doua au fost respinse de Parlament. In luna martie, a depus o noua initiativa, pe aceeasi tema.

Deputatul independent propune in proiect ca parteneriatul civil sa fie recunoscut prin lege, aratand ca sunt 800.000 de cetateni care traiesc in astfel de uniuni civile.