Filiala Brasov a Uniunii Salvati Romania (USR) a stabilit listele cu candidatii pentru Parlament, brasovenii Tudor Benga si Allen Coliban fiind cei care deschid listele pentru Camera Deputatilor si pentru Senat la alegerile din 11 decembrie, se precizeaza intr-un comunicat transmis de filiala judeteana a USR si citat de Agerpres.

Tudor BengaFoto: Facebook

Benga este CEO si cofondator al magazinului online de carti Okian, dar si cofondator al platformei de e-fulfillment Frisbo, potrivit Wall-street.ro. S-a numarat printre tinerii reprezentanti ai societatii civile chemati la consultari de presedintele Klaus Iohannis dupa caderea guvernului in toamna anului trecut.

"Sunt onorat sa conduc lista de candidati a USR la alegeri in judetul Brasov si realmente mandru de cum am fost ales sa fac asta. Ne prezentam in fata electoratului brasovean cu determinarea de a face politica altfel si ma bucur ca, atat prin profilul candidatilor nostri, cat si prin transparenta cu care ne-am derulat activitatea pana acum dovedim exact asta. Vrem sa redefinim relatia parlamentar-cetatean, sa reprezentam brasovenii in adevaratul sens al cuvantului si am incredere ca pe 11 decembrie incepem curatenia in Parlamentul Romaniei", a declarat Tudor Benga, citat de comunicatul de presa.

Alegerile pentru candidatii la Parlament in cadrul filialei USR Brasov s-au desfasurat sub forma unui concurs la care s-au putut inscrie atat membri ai partidului, cat si simpatizanti, apoi si-au sustinut candidatura printr-un discurs de cinci minute si au raspuns intrebarilor din sala. Anterior concursului au prezentat un CV cu activitatea profesionala. Decizia a fost luata in totalitate de cei 38 de membri ai filialei Brasov, prezenti la alegeri, potrivit comunicatului.

"Aceste alegeri au fost un prim test de maturitate pentru un partid nou, cladit pe valori si principii solide, precum integritate, transparenta, competenta. Am reusit prin mecanisme pur democratice ('un om, un vot'), ceea ce partidele traditionale au ratat in toti acesti ani: sa mobilizam si sa propunem oameni noi, care si-au probat competenta si expertiza in varii domenii si care au decis sa se implice acum in politica din convingerea ca schimbarea in bine se poate construi doar pe contributia fiecaruia dintre noi", a punctat Allen Coliban, citat de comunicatul de presa.

Obiectivul USR Brasov pentru alegerile din 11 decembrie este de a trimite cel putin doi deputati si un senator care sa-i reprezinte pe brasoveni in Parlament in urmatorii patru ani, se mai arata in comunicatul de presa.