Solicitarile prezentate de liderul Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion, sunt legitime, a declarat duminica senatorul PSD Ecaterina Andronescu dupa intalnirea cu reprezentantii manifestantilor din Piata Universitatii, informeaza Mediafax.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

Andronescu a anuntat ca PSD este deschis la propunerea privind o declaratie a Parlamentului pe tema unirii Romaniei cu Republica Moldova:

''Am vorbit cu domnul presedinte Dragnea sa includem acest lucru si in programul pe care noi il definitivam in aceste zile'', a spus ea.

George Simion a mentionat ca printre cererile organizatiei se mai numara crearea unui Oficiu pentru Republica Moldova in subordinea premierului sau nominalizarea unui vicepresedinte PSD care sa se ocupe strict de problema unirii cu Republica Moldova.

"Ideea de a avea niste responsabili fie din Guvern, fie din partidele politice care sa se ocupe de relatia cu Republica Moldova mi se pare la fel de oportuna si de realizabila. Cel putin din punct nostru de vedere cu certitudine", a subliniat Andronescu.