Nicusor Dan a lansat miercuri sloganul de campanie al Uniunii Salvati Romania prin care anunta sustinerea pentru premierul Dacian Ciolos pentru un nou mandat - "Dacian Ciolos, in sfarsit ai cu cine". Dan a precizat ca nu l-a intrebat inainte pe Ciolos daca este de acord, ci este un mesaj pe care i-l transmite cu ocazia conferintei de presa.

Slogan USR de sustinere a lui CiolosFoto: Hotnews

"Suntem fericiti cu acest demers (platforma lansata de Ciolos - n.r.). Mare parte din populatie sustine pe Dacian Ciolos, a vazut in guvernarea de pana acum o speranta, transparenta, onestitate, bun simt. Programul pe care l-a lansat este in acord cu programul lansat de noi acum cateva saptamani. O sa prezentam vineri cand depunem semnaturile documentul pe care o sa i-l transmitem, o completare pe chestiuni punctuale. USR il sustine pe Dacian Ciolos pentru un nou mandat si spera ca el va intruni majoritatea voturilor in parlament pentru a fi desemnat prim-ministru" a declarat Nicusor Dan in conferinta de presa sustinuta miercuri.

Intrebat de o colaborare cu PNL, avand in vedere ca si liberalii au anuntat ca il sustin pe Ciolos, Dan a raspuns:

"Asa cum am spus, USR nu face aliante nici pre electorale nici post electorale.USR il sustine pe Dacian Ciolos, este un vot de incredere, nu un cec in alb pentru PNL care a anuntat ca va sprijini acelasi prim-ministru. Am promis ca vrem sa facem altfel de politica, speram sa il sustinem pe acest prim-ministru nu intr-o alianta care si-a impartit seretari de stat, sefi deconcentrate. Vrem sa negociem cu prim ministrul desemnat, nu sa venim din cadrul unei aliante.

"Nu negociem pozitii, vom negocia puncte din programul de guvernare, insa daca pe un anumit domeniu premierul considera ca cea mai importanta persoana este din USR nu vom refuza. Nu resping ideea ca in guvern sa se regaseasca membrii USR" a adaugat el, intrebat daca ar putea face guvern cu PNL.

Intrebat daca urmeaza sa se intalneasca cu Ciolos pentru a discuta despre acel document-completare la platforma, Ciolos a admis ca este o invitatie la dialog.

"Colegii nostri lucreaza acum la acest document pe care i-l vom inainta. Este o ivnitatie la dialog. Pana in acest moment nu a exista o discutie despre platforma" a mai spus Dan.