Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu s-a aratat deranjat miercuri de modul in care i s-a adresat presedintele Klaus Iohannis si i-a transmis sefului statului ca atunci cand "se va putea lauda cu realizarile" sale de prim-ministru, va putea folosi apelative mai putin protocolare, transmite Mediafax.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Nu stiu daca presedintele a fost foarte inspirat ieri. Am vazut in ultimele zile diverse comentarii si chiar forme de adresare fata de persoana mea pe care le consider nepotrivite. Nu pot sa va ascund ca forma aceasta de adresare pe care a ales-o presedintele la adresa mea ma face sa ma gandesc ar fi bine daca si domnia sa s-ar putea lauda cu tot atatea lucruri cate am facut eu in mandatul de prim-ministru. Cand o sa aiba aceleasi realizari sigur ca putem sa ne apelam asa intr-o formula mai putin protocolara. Pana atunci eu inteleg sa respect functia pe care cineva o detine in stat", i-a transmis Tariceanu presedintelui Iohannis.

Liderul ALDE nu a pierdut ocazia de a critica din nou justitia din Romania. "Nimic nu poate exista fara justitie, dar in momentul in care justitia este folosita pentru atingerea si pentru realizarea jocurilor politice, atunci nu mai este justitie", a mai spus el.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca s-a "lamurit" in privinta lui Calin Popescu Tariceanu, care a cerut recent Parlamentului sa nu mai voteze cererile DNA, si a afirmat ca este suficient sa se vada cine va ajunge in "urmatoarele saptamani" in fata legislativului cu astfel de cereri de incuviintare a urmaririi penale si cum se va vota.