Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca platforma lansata de premierul Dacian Ciolos este doar "o lista de iluzii", care nu prevede solutii pentru problemele romanilor, iar titlul si ideile sunt "plagiate" dintr-un document si concept al Guvernului Ponta din anul 2014, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am citit documentul ala. In opinia mea, este o lista de iluzii. M-as fi asteptat sa iasa un astfel de document de la un ONG respectabil, nu de la un guvern care este in functiune. Dincolo de asta, ei vorbesc, ca de obicei folosesc vorbe mestesugite. Este o mare diferenta intre ceea ce spun si ceea ce fac. Eu am in continuare niste intrebari: de ce nu ieftinesc pretul la medicamente, de ce trebuie sa plateasca statul roman 11 milioane de euro pentru Cumintenia pamantului, de ce a trebuit Romania sa piarda miliarde de lei pentru ca nu s-au absorbit fonduri europene si de ce ei vad inundatiile de la TV si cand oamenii se chinuie sa scoata alti oameni din ape ei fac tot felul de receptii pe la Palatul Victoria?", a spus Dragnea.

Potrivit liderului PSD, titlul acestei platforme ar fi "plagiat" dintr-un document al Guvernului Ponta din 2014.

"M-as fi asteptat, daca tot s-au chinuit atat sa scoata acel document, sa fie totusi original. L-am vazut pe Dacian Ciolos si pe presedinte foarte nervosi pe legea prin care se stabileste cum se analizeaza acuzatiile de plagiat, dar asta e un document prin care au plagiat. Romania 100 este un concept aprobat de guvernarea noastra, in 2014, prin hotarare de Guvern. Este document oficial. Nici macar pentru titlu nu au reusit sa aiba o idee originala", a spus social-democratul.

Victor Ponta a scris si elpe Facebookca "Ciolos m-a plagiat doar la titlu / restul nu ( inca) - si nici eu pe el!"

"Programul "Romania 100" lansat in 2014 era un proiect national pentru toti romanii , indiferent de optiunea lor politica / cel lansat acum de Dl Ciolos este doar o lozinca politica pentru PNL si USR ( care clar nu reprezinta decat o minoritate)", afirma fostul premier.

Premierul Dacian Ciolosa publicat luni "Platforma Romania 100", care contine un set de zece principii "ale unei guvernari pentru cetateni" si un "portofoliu de proiecte nationale" care "ar trebui continuate sau incepute de guvernul viitor". Seful guvernului afirma insa ca isi va respecta promisiunea de a nu candida la alegerile parlamentare din aceasta toamna.

Siteul ro100.ro include si o trimitere catre opetitie de sustinere a platformei, unde se adunasera, pana marti la pranz, peste 30.000 de semnaturi.