Elena Alecu, vicepresedintele Tineretului ALDE (TLDE), dezminte plecarea din partid, anuntata intr-un comunicat anterior de presa, catalogand informarea interioara drept "comunicatul fantoma". Amintim ca intr-un comunicat de presa transmis de TLDE luni dimineata se anunta demisia Elenei Alecu si a lui Andrei Timis, membru in Biroul Permanent National al formatiunii de tineret. Comunicatul era semnat de cei doi, "in numele tinerilor ALDE din mai multe organizatii ale tarii", si il acuza pe pe presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, ca face "politica de cadre a penalilor" si "politica anti-justitie".

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Comunicatul de presa in care este dezmintita demisia este semnat de Ioana Ciupe, copresedinte TLDE, iar Elena Alecu este citata vorbind despre "un atac murdar atat la adresa partidului pe care eu il sustin, cat si la adresa conducerii ALDE".

Ioana Ciupe da vine pe PNL, sustinand ca prima comunicare este o miscare de campanie a liberalilor. Copresedinta TLDE invoca 4 motive pentru care comunicatul ar fi o "diversiune a PNL".

Astfel, Ciupe sustine ca Andrei Timis a fost membru al BPN TLDE, insa de aproximativ un an nu a mai activat in partid, fiind ulterior exclus din ALDE de cateva luni; comunicatul de presa a fost trimis de pe o adresa de gmail, adresa de email comunicaretlde@gmail.com nu a apartinut niciodata organizatiei TLDE comunicatul de presa nu are antetul TLDE.

  • Cel de al doilea comunicat, semnat de Ioana Ciupe, copresedinte TLDE

Vicepresedintele TLDE Elena Alecu dezminte "comunicatul fantoma"

Disperarea PNL de a ataca pe orice cale Alianta Liberalilor si Democratilor s-a transformat intr-o actiune mai mult decat ridicola. Campania electorala PNL-ista a devenit, din cauza lipsei unor valori autentice ale acestui partid, un atac grosolan la adresa adversarilor politici.

Astazi, numele a doua persoane din conducerea TLDE - Elena Alecu si Andrei Timis - au fost folosite pentru a se transmite un comunicat de presa, in care au fost prezentate informatii false si a fost lansat un atac virulent la adresa conducerii partidului.

Pe aceasta cale, Elena Alecu, care in prezent este presedintele organizatiei TLDE Sector 3 si vicepresedinte la nivel national al Tineretului Liberalilor si Democratilor (TLDE), dezminte informatiile false trimise presei si acuza faptul ca numele ei a fost folosit cu rea intentie.

"ALDE este singurul partid care reprezinta adevaratele valori liberale in care cred cu tarie. Imi pare rau ca numele meu a fost folosit in aceasta dezinformare de presa si sunt pur si simplu revoltata de tot ceea ce s-a scris. Este un atac murdar atat la adresa partidului pe care eu il sustin, cat si la adresa conducerii ALDE. Am ramas surprinsa ca acest comunicat fantoma a fost dat si in numele meu si imi pare rau ca nu am putut sa-mi exprim punctul de vedere inainte de a fi publicat falsul comunicat", declara Elena Alecu.

TLDE considera ca acest comunicat de presa este o diversiune a PNL din urmatoarele motive:

1. Andrei Timis a fost membru al BPN TLDE, insa de aproximativ un an nu a mai activat in partid, motiv pentru care a fost exclus din ALDE de cateva luni.

2. comunicatul de presa care a ajuns la reprezentantii mass-media a fost trimis de pe o adresa de gmail, special creata pentru a induce in eroare opinia publica si pentru a crea falsa impresie de autenticitate;

3. adresa de email comunicaretlde@gmail.com nu a apartinut niciodata organizatiei TLDE;

4. comunicatul de presa nu are antetul TLDE.

Prin aceasta intoxicare de presa, Andrei Timis, fostul membru al organizatiei de tineret a ALDE s-a transformat in coada de topor a PNL-ului.

In ultima perioada, cativa fosti membri ALDE, nemultumiti ca nu se mai afla in functii de conducere si nici nu se regasesc pe listele candidatilor pentru alegerile parlamentare, au ales calea delatiunii publice sperand poate sa obtina functii in alte partide.

Ioana Ciupe,

copresedinte TLDE

  • Comunicatul de presa initial

Liderii tineretului ALDE parasesc partidul: Politicienii penali promovati de presedintele Tariceanu ne compromit viitorul. Vrem sa facem politica liberala, nu politica anti-justitie

Am ales sa facem politica liberala pentru ca avem convingerea ferma ca liberalismul e doctrina potrivita generatiei noastre, care imbina in mod perfect libera initiativa, respectarea drepturilor si promovarea valorile autentice. Am ales sa facem politica liberala in ALDE, crezand ca un fost premier liberal, singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal inca de la inceputul anilor `90 va face o politica pe care ne-o dorim cu totii.

Ne-am inselat. Am fost inselati.

Din fruntea Partidului Aliantei Liberalilor si Democratilor, domnul Calin Popescu Tariceanu nu face politica liberala. Face politica de cadre a penalilor invitati sa preia partidul si sa ocupe functiile-cheie. Listele partidului, asa cum incep ele sa se contureze, demonstreaza ca toata munca noastra din ultimul an, toate procentele - putine sau multe, dupa caz - pe care am reusit sa le strangem la alegerile locale, toate eforturile noastre puse exclusiv in slujba ALDE se afla acum la dispozitia urmaritilor penal, a trimisilor in judecata si a condamnatilor cu care Calin Popescu Tariceanu a populat acest partid.

Suntem tineri care vor sa faca politica. Politica liberala, nu politica anti-justitie. ALDE, un proiect politic inceput frumos, a devenit in ultimele luni colacul de salvare pe care Calin Popescu Tariceanu il arunca celor certati cu legea, cu aprobarea tacita a lui Daniel Constantin.

Noii "colegi de partid" exlusi de peste tot si recuperati de Tariceanu nu fac decat sa confirme eticheta de partid al penalilor. Iar noi, convinsi ca rolul generatiei noastre e sa facem politica respectand legea, nu putem accepta asocierea cu personaje toxice pentru Romania. Iar pentru ca partidul nu se poate schimba, iar fiecarei critica presedintele Tariceanu ii raspunde cu o excludere, am decis sa parasim ALDE.

Vom face politica liberala, nu politica penala.

In numele tinerilor ALDE din mai multe organizatii ale tarii,

Elena Alecu - vicepresedinte TLDE

Andrei Timis - membru BPN TLDE

Scandalul vine la o zi dupa ce Calin Popescu Tariceanu a facut, pe site-ul oficial al Senatului, un "Apel catre Parlamentari" prin care le cere sa nu se mai pronunte in vreun fel pe cererile venite de la Directia Anticoruptie. Tariceanu sustine ca DNA scoate, inainte de alegeri, "dosare inconsistente", cu intamplari vechi si spune ca "nu are incredere in acest mod de operare.

Tariceanu sustine ca DNA scoate, inainte de alegeri, "dosare inconsistente", cu intamplari vechi si spune ca "nu are incredere in acest mod de operare.

Copresedintele de la tineret Ionut Negoi a parasit partidul in septembrie, acuzand conducerea ca promoveaza doar interesele PSD si oamenii fara valoare din anturajul propriu.

De asemenea, mai multi membri ai partidului, printre care un vicepresedinte al organizatiei de tineret si un deputat de Ialomita , au fost exclusi din partid pentru ca au cerut criterii de integritate