Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, duminica seara, ca scopul "apelului" sau catre parlamentari de a nu mai vota nicio cerere DNA de ridicare a imunitatii, pana la finalul actualei legislaturi, "nu a fost de a face valuri, ci de a atrage atentia la modul foarte serios ca Parlamentul, de o buna bucata de vreme, este o tinta de discreditare", DNA fixandu-si ca scop "anchetarea cu exclusivitate a membrilor Parlamentului", potrivit News.ro.

"Scopul (apelului - n.r.) nu a fost acela de a face valuri, ci de a atrage atentia la modul foarte serios ca Parlamentul, de o buna bucata de vreme, este o tinta de discreditare. Parlamentul ramane totusi singura institutie realmente democratica a statului, nu numai in Romania, peste tot in democratiile parlamentare. Acest demers de discreditare permanenta poate fi facut in diverite feluri, am vazut in perioada presedintelui Basescu.

Acum, mai recent, DNA si-a fixat ca tinta, fara ca cineva sa ii fi alocat aceasta sarcina, anchetarea cu exclusivitate a membrilor Parlamentului, in ultima perioada. Inainte de alegerile locale am vazut ca DNA a facut el selectia inainte de a o face alegatorii. Asta incearca si acum", a declarat Tariceanu, duminica seara, la Digi 24. El a afirmat ca, "daca era un curs firesc al dosarelor, era timp suficient, dar este vorba despre "dosare care dospesc de ani si ani de zile si la care nu s-a intamplat nimic" pana acum, in preajma alegerilor, cand incep "valuri si valuri de anchete".

Presedintele Senatului a mai spus ca nu este normal ca "DNA sa fie cel care decide pe cine scoate din campania electorala inainte de a incepe, in loc ca alegatorii sa decida prin votul lor".

"In ultima perioada avem parte de niste dezvaluiri care ma pun serios pe ganduri (,...) Conducatoarea DNA in momentul de fata apare intr-o cu totul si cu totul alta ipostaza, si nu ma refer la chestiunea plagiatului, ci la legaturile anormale, nefiresti, cu decidentii politici", a adaugat Tariceanu, nominalizandu-i pe Sebastian Ghita si Gabriel Oprea.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a transmis, duminica, un apel catre parlamentari sa nu mai voteze nicio cerere DNA de ridicare a imunitatii, pana la finalul actualei legislaturi. "Este binecunoscuta pozitia mea potrivit careia DNA nu mai slujeste de mult Justitia, ci, in spatele paravanului luptei necesare si legitime cu coruptia, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijeaza pe cai oculte activitatea acestei institutii.

Scenariul din campania electorala pentru alegerile locale, cand DNA a scos in public cu surle si trambite mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instante sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care si-au atins atunci scopul eliminarii din cursa a unor candidati nedoriti si incomozi, se repeta acum inaintea campaniei pentru alegerile parlamentare", sustine presedintele Senatului, intr-un "apel catre parlamentari" postat si pe site-ul Senatului.