Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca are suspiciuni despre faptul ca ar fi monitorizata de anumite grupuri de interese private, dupa ce in ultima vreme a primit mai multe amenintari, iar in urma cu doua saptamani i s-a intamplat sa auda la telefon chiar inregistrarea discutiei pe care o purtase anterior cu o colega de partid, transmite Agerpres.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

"Acum circa dupa saptamani am avut o alta surpriza. Dupa faptul ca pur si simplu sunt peste tot urmarita si monitorizata, am avut o conversatie telefonica cu o colega de a mea de partid. La un moment dat aceasta discutie s-a intrerupt, iar eu auzeam ceea ce discutasem cu doamna respectiva cu cateva minute inainte, de la 'Buna, Gabi' si toate celelalte elemente pe care mi le-a dat. Nu imi venea sa cred ca pur si simplu ascult inregistrarea propriei noastre convorbiri. Eu nu aduc o acuzatie institutiilor statului. Daca una dintre ele este cea care monitorizeaza convorbirile primarului general sau deputatului respectiv este foarte bine, sa o faca in continuare daca exista motive intemeiate, legale. Dar cred ca sunt structuri private. Eu merg pe ideea ca pe mine ma monitorizeaza anumite grupuri si cercuri de interese private care se simt deranjate de faptul ca eu am ajuns primar general si probabil, prin mijloace specifice, doresc sa afle mai multe informatii despre mine (...) probabil pentru a incerca sa ma compromita", a precizat edilul general, duminica seara, la RTV.

Ea a adaugat ca deciziile pe care le-a luat de cand a preluat mandatul de primar "au deranjat grupurile de interese care ani de zile au castigat milioane, zeci de milioane de euro in urma contractelor pe care le-au semnat" cu PMB, in conditiile in care ea nu mai doreste sa perpetueze "acest stil de a face risipa din banii publici".

"Am constatat ca de cate ori solicitam informatii despre un contract in derulare, despre faptul ca bucurestenii nu stiu ce se intampla cu acei bani, imediat la cateva zile, ori simteam masini care ma urmareau in trafic, am primit mailuri cu amenintari, am primit mesaje si pe retele de socializare. Bineinteles, pe contul privat. De asemenea, sugestii, din partea unor persoane asa zis binevoitoare care imi transmiteau sa o las mai moale, ca sunt anumite afaceri care trebuie sa continue, chiar daca ele nu aduc plus valoare", a adaugat Firea.

Ea a mentionat de asemenea ca a fost informata ca "s-au cheltuit milioane in campanie" pentru ca ea sa nu ajunga primar general, sumele fiind date de catre firme "abonate" la bugetul Municipalitatii.