Premierul Dacian Ciolos a confirmat vineri ca a avut discutii cu cativa ministri care au intentia sa candideze la alegerile parlamentare pe liste de partid, precizand ca acestia vor demisiona din Guvern, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebat daca a avut discutii cu unii ministri care doresc sa candideze, Ciolos a raspuns: "Da, am avut discutii cu cativa dintre ei si probabil, in perioada imediat urmatoare, o sa anunte ei decizia pe care au luat-o. Evident (ca vor demisiona - n.r.), sigur".

Premierul a facut declaratii vineri dupa participarea la intalnirea strategica ELI-NP pentru dezvoltarea conceptului 'Laser Valley-Land of Lights - dezvoltare teritoriala inteligenta'.

Ciolos a afirmat din nou, joi seara, intr-o emisiune la Digi 24, ca nu va candidala alegerile parlamentare din luna decembrie, motivand ca vrea sa isi tina cuvantul dat si sa isi duca pana la capat mandatul de prim ministru.

Intrebat insa daca ar accepta sustinerea PNL si a USR pentru un nou mandat de prim ministru, dupa alegeri, Dacian Ciolos a anuntat ca intentioneaza sa vina, in perioada urmatoare, cu o platforma de reforme si proiecte pe care si-ar dori sa le vada continuate, "nu cu un program de guvernare", aceasta fiind atributia partidelor politice.

"Contributia mea va fi aceasta platforma", spune Dacian Ciolos, adaugand ca "Nu ma intereseaza sa fiu eu prim ministru, ma intereseaza sa se continue niste proiecte. Daca intr-un fel sau altul voi putea contribui la asta, dintr-o pozitie sau alta..."