Alina Gorghiu va deschide lista PNL Timis pentru Senat la alegerile din decembrie, in locul lui Vasile Blaga, in urma unei decizii a Biroului Politic Judetean luate joi dupa-amiaza, au declarat surse din PNL Timis, citate de Mediafax si Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Alina Gorghiu va deschide lista pentru Senat, la Timis. Asa a anuntat chiar presedintele Nicolae Robu, joi. (...). Este foarte bine ca vine Alina Gorghiu la Timis. Va conta mult pentru noi, pentru obtinerea unui scor foarte bun. Dar va conta enorm pentru judet si dupa alegeri'', au declarat joi surse din PNL Timis.

Alina Gorghiu este singura liberala de la centru, care nu provine din judet, dar care este preferata de liberalii timiseni sa ocupe primul loc pe lista de la Senat, ramas liber dupa retragerea lui Vasile Blaga, au precizat surse din PNL Timis.

Pe locul doi pe lista partidului ramane Mariana Nagy.

In ceea ce priveste lista candidatilor PNL Timis pentru Camera Deputatilor, pe primul loc a ramas Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, urmat de senatorul Ben Oni Ardelean, Balint Petrescu si de Liliana Onet.

Presedintele PNL Alina Gorghiu declara, sambata, ca va fi ultima care va anunta unde va candida, afirmand ca PNL va depune marti listele pentru diaspora, iar in jur de 20 octombrie vor fi definitivate cele la nivel national. ''Nimeni nu stie in momentul acesta unde voi candida si nici nu o sa stie nimeni, voi fi ultimul care va anunta unde va candida. Tocmai pentru ca mi se pare nerelevata candidatura Alinei Gorghiu, mi se pare mult mai important ce fel de liste sau de profil de candidat vom avea, daca vom indeplini criteriile de integritate si eu va garantez asta'', spunea presedintele PNL, Alina Gorghiu, intrebata daca va candida la Timis, in locul lui Vasile Blaga.

La finalul lunii septembrie, Vasile Blaga, anchetat pentru fapte de coruptie, a anuntat ca isi depune demisia din functia de copresedinte al Partidului National Liberal si din cea de sef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an.