PNL a depus la Curtea Constitutionala o sesizare privind "legea plagiatelor", prin care rolul CNATDCU este transformat in cel de instanta de apel iar universitatile capata autonomie mult sporita. Amintim insa ca 12 senatori liberali au votat in favoarea acestei legi, iar patru s-au abtinut.

Grupul PNL din Senat invoca, intre altele, nerespectarea principiului bicameralismului, a anuntat liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Vezi aici textul sesizarii (si atasat)

"Votul celor 12 senatori PNL, colegii nostri, a fost o eroare. Au fost avertizati si atentionati de conducerea partidului, in sensul respectarii deciziilor politice ale Biroului Politic National", a spus Nicolaescu, potrivit News.ro.

Liderul deputatilor PNL a mentionat ca decizia PNL a fost de sustinere a punctelor de vedere exprimate de presedintele Klaus Iohannis in cererea de reexaminare.

"PNL a sesizat astazi Curtea Constitutionala asupra legii care modifica OUG 4/2016, pe considerente care tin de nerespectarea regulamentului", a precizat Eugen Nicolaescu, adaugand ca la Senat s-au introdus peste 20 de amendamente la proiectul adoptat deja de Camera Deputatilor, amendamente care au schimbat complet legea.

In plus, Nicolaescu a mentionat ca s-a supus la vot, in plenul Senatului, legea, si nu forma reexaminata.

El a mai spus ca, in cazul in care nu vor avea castig de cauza la Curtea Constitutionala, senatorii PNL vor initia, in procedura de urgenta, un proiect de lege care sa corecteze forma iesita din Senat, in sensul inglobarii tuturor observatiilor presedintelui Iohannis in cererea de reexaminare.

"Ne para rau ca presedintele Iohannis a fost pus in aceasta situatie, dar subliniem ca linia generala a PNL este in sprijinul partaneriatului pe care il avem cu domnia sa. Speram ca aceste incidente sa nu se mai petreaca", a adaugat el.