Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, considera ca pentru Bucuresti un model de management urban performant il reprezinta orasul Viena, potrivit Agerpres.

"Cred ca pentru Bucuresti un model de management urban performant este orasul Viena. Saptamana viitoare incepand de luni ma voi afla in vizita oficiala in Austria la invitatia primarului din Viena. Vreau sa aduc modelul vienez la Bucuresti din toate punctele de vedere si in ceea ce priveste transportul, mediul, sanatate, cultura, turismul, nu in ultimul rand mediul de afaceri", a afirmat Firea, prezenta la evenimentul "Smart City Industry Awards".

Ea a spus ca la nivelul primariei a fost infiintat un nou departament care se ocupa cu atragerea investitiilor.

Totodata, Firea a amintit ca se pregateste o licitatie pentru achizitionarea a 500 de autobuze dintre care 30% sa fie ecologice.

Edilul a mai declarat ca in luna decembrie va fi inaugurat Dispeceratul pentru Situatii de Urgenta, care este finalizat.

Gabriela Firea a sustinut ca la nivelul Bucurestiului exista 46 de circuite de biciclisti si si-a manifestat speranta ca in perioada urmatoare, in urma realizarii studiilor de fezabilitate si a licitatiilor, numarul acestora va creste.