PMP ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa conteste la Curtea Constitutionala Legea privind aprobarea OUG 4/2016 privind modificarea Legii Educatiei, prin care a fost reglementata functionarea scolilor doctorale, a declarat, miercuri, deputatul Eugen Tomac, presedinte executiv al formatiunii, potrivit Agerpres.

"Faptul ca seful CNATDCU si-a dat demisia este un semnal extrem de grav si PMP ii cere presedintelui Iohannis sa-si exercite atributiile pe care le are conform Constitutiei si sa conteste la Curtea Constitutionala Legea privind aprobarea OUG 4/2016. Este esential ca presedintele sa-si mentina punctul de vedere in ceea ce priveste eliminarea impostorilor care au calcat in picioare cercetarea romaneasca. Avem nevoie de acest mesaj", a afirmat Tomac.

El a spus, totodata, referindu-se la votul dat in Senat pe Legea pentru aprobarea OUG 4/2016 privind modificarea Legii Educatiei Nationale 1/2011, prin care a fost reglementata functionarea scolilor doctorale, ca 'PMP este profund indignat de cruzimea si cinismul de care da dovada PSD si PNL in Parlamentul Romaniei atunci cand trebuie sa faca zid in spatele mafiei din cercetare'.

"Tot ce s-a intamplat (...) in Parlament este o dovada in plus ca atat PNL, cat si PSD sunt intr-o cardasie impotriva intereselor reale ale Romaniei", a sustinut presedintele executiv al PMP.