Listele candidatilor PSD la alegerile parlamentare pentru diaspora au fost depuse miercuri, la Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 43 din Capitala, de o delegatie condusa de presedintele PSD diaspora, Angel Tilvar, potrivit Agerpres.

Pe lista sunt zece candidati - sase pentru Camera Deputatilor si patru pentru Senat, atat reprezentanti ai romanilor din diaspora, cat si din Republica Moldova.

Lista de la Camera Deputatilor este deschisa de un roman din Republica Moldova, Veaceslav Saramet, iar pentru Senat - de Vili Sarbu, reprezentant al PSD diaspora din Spania, de profesie avocat.

"Pe locul doi la Camera Deputatilor se afla un reprezentant al comunitatii romane din Spania, iar la Senat un reprezentant din Anglia. Toti oameni tineri, doritori de munca, cunoscuti in comunitatile din care provin si care au aratat de-a lungul vremii ca sunt interesati de problemele romanilor si ca au capacitatea sa-i reprezinte. Am cautat sa facem o lista echilibrata, in care sa promovam si femei, avem tineri pe liste, sper ca ei sa poata duce mesajul PSD astfel incat tot mai multi concetateni sa ne sprijine si sa ne voteze. Cred ca sunt oameni care pot reprezenta interesele comunitatilor din care provin", a adaugat liderul PSD diaspora.