Mai multi senatori PSD au depus un proiect de lege care prevede cresterea vitezei limia in localitati la 70 km/h pentru motociclete si masini si la 60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, urmarindu-se "fluidizarea traficului" si astfel reducerea oboselii soferilor.

Aglomeratie in traficFoto: USER UPLOADED

Proiectul prevede modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 republicata, privind circulatia pe drumurile publice, astfel:

"Limita maxima de viteza in localitati este de 70 km/h pentru autovehiculele din categoriile A si B si 60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, asa cum sunt ele descrise in Anexa I la OUG nr. 195/2002.

Indicatoarele rutiere provizorii de avertizare si restrictionare a vitezei in trafic, aflate pe sectoarele de drum pe care se executa lucrari, vor fi insotite de placute aditionale lizibile inscriptionate cu perioada de desfasurare a lucrarile precum si intervalul orar in care se executa aceste lucrari. La expirarea perioadei de executie inscrisa pe placutele aditionale, indicatoarele isi pierd valabilitatea."

In expunerea de motive, initiatorii mentioneaza ca se impunee cresterea vitezei de circulatie in interiorul localitatilor pentru a "permite fluidizarea traficului pe drumurile aglomerate din Romania si reducerea timpilor de condus pentru soferi, reducandu-se oboseala acestora".

Initiatorii sunt patru senatori PSD, intre care si liderul acestora, Mihai Fifor. Proiectul a fost inregistrat la Senat marti si se afla in dezbatere publica.