Liviu Dragnea a declarat, marti, ca anumiti parlamentari PSD care cred ca nu vor mai fi pe listele de la alegerile parlamentare incep sa aiba "alte puncte de vedere fata de cele ale partidului", referindu-se la votul de luni din Senat asupra Ordonantei de urgenta privind plagiatele, potrivit News.ro.

"Va explic prin faptul ca, din pacate, in ultimele zile de mandat, anumiti colegi care cred ca nu vor mai fi pe liste incep sa aiba alte puncte de vedere care par sa fie diferite de cele ale partidului. Eu sunt dezamagit de ceea ce s-a intamplat ieri, dar trebuie sa fiu sincer: s-a intamplat asta, probabil o sa se mai intample", a declarat Dragnea, intrebat cum vede faptul ca mai multi senatori social-democrati au votat in favoarea Ordonantei privind plagiatele.

Presedintele PSD a anuntat ca partidul a demarat o procedura de innoire a listelor de la alegerile parlamentare si ca listele cu propuneri vor veni de la organizatii in urma votului din comitetele executive judetene. "Am spus ca voi putea taia (de pe liste - n.red.) pe cei cu care nu sunt de acord, dar nu voi impune pe nimeni. In aceste conditii, mie mi s-a parut asta cea mai cinstita abordare pentru ca practic prin votul in comitetul executiv se arata nivelul de implicare pe care l-a avut fiecare parlamentar acolo si aprecierea de care se bucura in organizatia respectiva si implicit in preferintele cetatenilor", a mai spus Liviu Dragnea.

Amintim ca toti cei 56 de senatori PSD prezenti la sedinta de plen de luni au votat in favoarea acestei legi, care a primit 90 voturi "pentru", 12 "impotriva" si 6 abtineri.

El il criticase si pe deputatul Viorel Stefan, presedintele comisiei de buget-finante, pentru ca a depus un amendament privind gradul de indatorare de 50% la legea conversiei creditelor in franci elvetieni cu care el nu este de acord si ca poate ar trebuie ca acesta "sa candideze independent".

"Noi ne asumam ca partid faptul ca Viorel Stefan a sustinut acel lucru si l-a propus impotriva deciziei pe care am luat-o la partid. Ceea ce se va intampla in partid este problema noastra si se va vedea in perioada urmatoare daca domnul Viorel Stefan a hotarat sa aiba o atitudine independenta, probabil ca cel mai bine pentru dumnealui este sa candideze independent. Asta ca sa inteleaga toata lumea ca nu ne jucam. Discutam de zeci de mii de familii romanesti care au fost nedreptatite si care nu stiu ce se va intampla cu viitorul lor, dar asta e o discutie interna in partid", a mai declarat Dragnea.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti un amendament prin care a fost eliminat pragul de 50% grad de indatorare pentru eligibilitatea privind conversia creditelor din franci elvetieni in lei la cursul istoric. Propunerea a fost facuta de catre deputatul PSD Ciprian Nica si a fost votata cu 56 de voturi "pentru".

Dragnea a anuntat insa miercuri, pe Facebook, ca a eliminat acel amendament.