Liberalul Romel Birjoveanu il acuza pe Dragnea ca urmareste prin campania "Eliminarea a 102 taxe nefiscale" sa creeaze o lehamite generala in randul votantilor pentru a genera absenteism la vot. Acesta arata ca tot pesedistii s-au opus eliminarii timbrului de mediu iar mare parte din aceste legi sunt propuse chiar de PSD.

"Dar tot baietii astia corupti si demagogi au fost impotriva eliminarii taxei, cu ani in urma, cand acest lucru a fost propus de PNL. Spre exemplu, din 2030, in Germania nu se vor mai putea inmatricula autoturisme pe benzina sau motorina. Doar cele electrice vor fi permise. La noi, dupa ce PSD a fost vehement impotriva scoaterii taxei de mediu, astazi sociologii lor le spun ca ar da bine la public sa vina cu aseasta gogoasa electorala.", declara Birjoveanu.

"Astazi, cel mai mare ajutor al PSD-ului il reprezinta ABSENTEISMUL. Adica lehamitea clasei de mijloc si de varf, a intelectualilor, a oamenilor de afaceri, a tuturor celor ce ar putea, oricand, sa ingroape definitiv PSD-ul, prin prezenta la vot. Acest absenteism a crescut exponential scorul PSD-ului: In 1992 au absentat 11% din romani, in 1996 au absentat 25% in 2000 au absentat 30%, iIn 2004 au absentat 42%, in 2008 au absentat 59%, in 2014 au absentat 66%. Discursul si strategia PSD al ultimilor ani, arata ca acest partid isi doreste o Romanie saraca. Socialistii nu-si pot pemite sa fie parasiti de aceasta categorie a oamenilor, ei reprezentand un electorat "captiv" pentru PSD", a mai declarat acesta".