PSD ne promite ca elimina 102 taxe insa isi pastreaza numarul de penali, scrie Clotilde Armand, vicepresedinte USR. Aceasta mai este de parere ca intentia de a elimina impozitul pe dividende si eliminarea TVA pentru tranzactiile imobiliare, masuri propuse de PSD, adancesc si mai mult falia dintre felul in care se impoziteaza munca si capitalul.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ma intreb daca PSD isi doreste sa construiasca o societate din ce mai inegala si daca nu cumva incearca sa ascunda interesele de afaceri ale clientelei de partid (impozit zero pe dividende si eliminarea TVA pentru tranzactiile imobiliare, asa cum ii convine spre exemplu domnului Robert Negoita, mare dezvoltator imobiliar) in spatele unor propuneri cu impact social precum majorarea salariului minim si reducerea cotei standard de TVA. Ce competete are Liviu Dragnea sa ne vorbeasca despre eliminarea TVA sau cresterea pensilor de vreme ce judetul condus de el este cel mai sarac din tara?", scrie pe pagina de Facebook Clotilde Armand.

In plus, aceasta se intreaba cum poate PSD sa creasca alocarile bugetare pentru educatie si sanatate in conditiile in care vine constant cu propuneri de reduceri de taxe.

"Cum are de gand sa adreseze problema sustenabilitatii sistemului public de pensii, avand in vedere ca prin masurile promovate de PSD - pensii speciale nelegate de cuantumul contributiilor la sistemul public de pensii - avem un deficit cronic al acestui buget, care este acoperit an de an prin transferuri de la bugetul de stat. Deci in loc sa investim in educatie, sanatate, cercetare si infrastructura, pentru a genera crestere economica si prosperitate, transferam bani pentru a acoperi pensii consistente pentru multe categorii de angajati bugetari privilegiati", mai scrie pe pagina de Facebook Clotilde Armand.