Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a depus luni, la Parlament, un proiect de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017. Intre taxele care ar urma sa fie eliminate se afla timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii, noteaza Agerpres.

Liviu DragneaFoto: AGERPRES

Dragnea a reamintit ca proiectul de lege, care a intrat luni in Biroul Permanent al Senatului, prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale care au un impact bugetar foarte mic, sub 0,1% din PIB.

"Am depus astazi, cu dorinta ca acest proiect de lege sa intre in vigoare in acest an, astfel incat de la 1 ianuarie 2017 102 taxe nefiscale sa fie eliminate. Vorbim de peste 50% din taxele nefiscale pe care le platesc cetatenii romani si o valoare de peste 80% a acestora. Dincolo de valoare, de numar, este vorba de o cantitate de timp uriasa pe care o pierd romanii pentru a plati aceste taxe, unele care sunt foarte mici si, de asemenea, nervii si umilinta pe care multi dintre cetatenii romani, aproape toti, o simt atunci cand trebuie sa mearga din ghiseu in ghiseu", a spus liderul PSD, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, de multi ani de zile "sistemul public a tot inventat taxe mici sau mari, in conditiile in care nici macar nu aduc un mare beneficiu la bugetul de stat, ci doar enerveaza cetatenii".

In privinta taxei radio tv, Dragnea a precizat ca atat SRR cat si SRTV vor fi platite de la bugetul de stat. "Nu vor ramane aceste institutii fara buget", a spus el.