Actualizat

Ordonanta plagiatelor trece de Senat, cererea de reexaminare a presedintelui este respinsa. Secretar de stat in Ministerul Educatiei: "Modificarile risca sa submineze calitatea invatamantului superior din Romania"

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Luni, 10 octombrie 2016, 11:33 Actualitate | Politic


Ecaterina Andronescu, in Senat
Foto: Hotnews
Cererea de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale, proiect care ajuta doctoratele plagiate si ofera autonomie universitatilor, a fost respinsa in sedinta de plen a Senatului de luni. Senatul este camera decizionala, iar ca urmare a acestui vot CNATDCU (un Consiliu a carui credibilitate a fost consolidata prin deciziile de plagiat in cazuri de rasunet, precum Victor Ponta si Gabriel Oprea) va fi scos din circuitul analizarii plagiatelor in lucrarile de doctorat, devenind doar instanta de apel.

UPDATE 17.40
Se voteaza - 90 voturi "pentru", 6 abtineri, 12 voturi "impotriva" pentru legea in forma care a trecut de Senat. S-au auzit cateva aplauze la anuntarea votului.

UPDATE 17.38 Inca nu s-a intrat pe votul final. De precizat ca reexaminarea este lege organica, adica este nevoie de cvorum de 78 senatori (jumatate plus unu din numarul total) pentru a trece. :oderi; senatorior PSD, Mihai Fifor, se plimba prin sala.

Cu putin timp inainte, Daniel Barbu a luat cuvantul pentru a ii cere ministrului pentru relatia cu Parlamentul sa vina in parlament sa isi ceara scuze pentru cuvintele folosite in punctul de vedere al guvernului.

UPDATE 16.45 Dezbatarea in plen s-a finalizat. Din partea Guvernului a luat cuvantul secretarul de stat Laurentiu Vlad, care a afirmat ca modificarile "risca sa submineze calitatea invatamantului superior din Romania".

Principalele momente din cadrul dezbaterii din plen:

Laurentiu Vlad, secretar de stat in Ministerul Educatiei, afirma ca "modificarile legislative, desi declarativ au drept scop descentralizarea (…), risca sa submineze calitatea invatamantului superior din Romania."

El a punctat ca asa cum s-a vazut in ultimele zile "mai ave in sistemul unviersitar persoane care nu inteleg sensul practicii" doctoratelor.

Acesta a declarat ca Guvernul sustine argumentele din cererea de reexaminare a presedintelui. "Dupa finalizarea evaluarii externe a scolilor doctorale se poate relua discutia daca este oportuna trecerea exclusiva a reponsabilitatii catre scolile doctorale" a spus el.

A luat apoi cuvantul Ecaterina Andronescu, presedintele Comisiei de Invatamant: "As vrea sa subliniez ca pentru calitatea unei texe de doctorat principalul raspunzator trebuie sa ramana scoala doctorala. Potrivit acestei legi, crestem responsabilitatea scolii doctorale si trebuie sa spunem ca nicaieri in lume nu exista o institutie deasupra universitatii care acorda o diploma. Acest proiect nu desfiinteaza CNATDCU, care ramane instanta de recurs. Pentru toate tezele prin ordin de ministru nu se poate retrage decat tot prin ordin de ministru, CNATDCU ramane for decizional pentru cazuri de derapaj. Universitatea este obliata sa isi stabileasca filtre suplimentare pentru a isi intari exigenta.

Vreau sa va asigur ca prin interventia comisiei santiunile s-au inasprit. Sanctiunile pe care le poate da fie universitatea, fie CNATDCU merg pana la desfacerea contractului de munca, retragerea titlului si de a nu mai putea participa la concursuri. Am judecat cu echilibru si intelepciune."

A urmat Mihnea Costoiu, senator PSD si rectorul Universitatii Politehnica: "Sa adaug la ce spunea dna adronescu acest proiect a fost dezbatut in Consiliul National al Rectorilor in trei intalniri, a fost sustinuta de Consiliul National al Rectorilor in unanimitate, inclusiv de rectorul Universitatii Bucuresti, ministrul Educatiei (in prezent - n.r.).

Nu vorbim decat de viitor si nu de trecut. CNATDCU devine cu adevarat forul de cenzura, i se intareste rolul."

Daniel Barbu (ALDE, profesor universitar): "Vreau sa fac o remarca - am auzit un punct de vedere al guvernului in care se socotesste ca o lege adoptata de parlament submineaza ceva. Mi se pare ca este un limbaj inacceptabil.
domnul secretar de stat sa ii transmita primului ministru ca un asemenea limbaj nu poate fi acceptat intr-un parlament democratic".

Dumitru Oprea de la PNL, secretar de stat in Comisia de invatamant tine sa precizeze ca cei de la PNL nu au votat in comisie pentru respingerea cererii de reeexaminare, intelegandu-se insa ca nu au fost prezenti, dar s-a votat datorita majoritatii formate.

***

Singura cale de atac a legii, daca aceasta este votata de Senat, este sesizarea la Curtea Constitutionala.

Modificarile aduse de lege au fost "altoite" de parlamentari pe o Ordonanta de Urgenta (nr. 4/2016) adoptata la cererea fostului ministru al Educatiei, Adrian Curaj, care a vrut sa creeze noi instrumente legale pentru rezolvarea sesizarilor de plagiat. Una dintre prevederile legii, careia i s-a opus presedintele Iohannis, este ca paseaza in curtea scolilor doctorale - universitatile acreditate sa organizeze studii de doctorat - atat responsabilitatea de a acorda calitatea de conducator de doctorate, dar si de a analiza sesizarile privind plagiatele din doctorate, CNATDCU urmand sa avizeze verdictul.

Raportul Comisiei de invatamant din Senat arata ca decizia de a respinge cererea presedintelui Iohannis a fost luata cu majoritate de voturi in sedinta din 5 octombrie.

Ultima sansa ca Legea sa nu intre in vigoare in forma dorita de parlamentari este atacarea ei la Curtea Constitutionala de catre presedinte, in caz ca exista indicii de neconstitutionalitate.

Citeste pe larg toate modificarile aduse de parlament:Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9728 vizualizari

 • +36 (54 voturi)    
  cui ii pasa (Luni, 10 octombrie 2016, 11:53)

  GeorgeT [utilizator]

  Pe pupatorii de moaste sfinte , fani RTV si A3, nu ii intereseaza asta, nu conteaza pentru ei ca idolii lor sunt hoti ... le mai arunca si lor cite o frimitura , si li se promite chiar mai mult ..
  • +21 (25 voturi)    
   decredibilizeaza invatamantul romanesc (Luni, 10 octombrie 2016, 17:25)

   zzztop [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

   Cine din afara o sa mai ia in considerare diplomele obtinute cinstit in Romania daca parlamentarii legalizeaza diplomele de hartie obtinute prin furt intelectual? Sau lasa fiecare universitate sa se inteleaga singura cu hotii?

   Ar fi o mare rusine!
   • +4 (6 voturi)    
    De cand le stiu marile si isoricile noastre (Luni, 10 octombrie 2016, 19:44)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

    partide submineaza calitatea invatamantului din Romania. Au nevoie de fraieri care sa-i voteze.
    Pentru ei nu are importanta ca tara noastra este pe locul 121 din 138 tari in cea ce priveste calitatea invatamantului.
    Lanseaza cu tam-tam programe pentru invatamant care sunt paralele cu problemele reale din sistem dar dau bine la fraieri.
    • 0 (0 voturi)    
     mie imi pare bine (Marţi, 11 octombrie 2016, 10:05)

     cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui ty

     Abia nu mai poate nimeni sa o acuze pe Codruta si poate sa-si continue linistita munca de la DNA
 • -20 (38 voturi)    
  dezbatere stupida (Luni, 10 octombrie 2016, 11:55)

  Gustav666 [utilizator]

  Atata timp cat CNATDCU va fi instanta de apel, nu vad nicio problema ca analiza sa se efectueze la nivelul universitatilor. Decizia CNATDCU este definitiva.
  Dar singurele masuri eficiente pentru a stavili avalansa de doctori si doctorate sunt eliminarea prin lege a stimulentelor salariale pentru "doctori" si disparitia oricarei conditii de detinere a titlului de "doctor" pusa pentru ocuparea unui anume post.
 • +41 (45 voturi)    
  Ce naste din senat (Luni, 10 octombrie 2016, 12:01)

  man_and_twin [utilizator]

  Nu stiu cat este de neconstitutional, dar e total lipsit de etica. Sa-i insarcinezi cu constatarea unui eventual plagiat, pe aceiasi oameni care au incuviintat un -eventual- plagiat.

  Cum l-ai face pe antrenor si arbitru la un meci de fotbal.
  Sigur ca asa o lege poate, si trebuie, sa fie contestata. Din pacate e a fost aprobata tacit inclusiv de membrii PNL in comisia de invatamant...
  • +6 (8 voturi)    
   Cam asa (Luni, 10 octombrie 2016, 18:44)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui man_and_twin

   Cam asa e cu legile. Un PArlament de hoti si complici la jaf da legi speciale pentru hoti. Ce ne face pe noi celebri in lume dacă nu hoții din ROmânia? Poate doar coruptia generalizata sa fie la fel de celebra ca hotia
   • -1 (1 vot)    
    Cam in care mileniu ii vezi pe parlamentarii (Luni, 10 octombrie 2016, 19:46)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    nostri dand o astfel de lege?
  • -3 (5 voturi)    
   Este o prostie (Luni, 10 octombrie 2016, 21:07)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui man_and_twin

   să contracarezi un fenomen așa de larg răspândit precum hoția cu o structura centralizată, fie ea DNA sau CNATDCU. Modificarea legii propusă de Andronescu prin care fiecare universitate decide pentru doctoratele emise de ea este este mai eficientă prin simplu fapt că sunt mai mulți răspândiți pe tot teritoriul care luptă împotriva plagiatelor.
   • 0 (0 voturi)    
    Vorbesti prostii (Marţi, 11 octombrie 2016, 13:30)

    man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    Sigur ca sunt mai multi, dar ei sunt chiar industria plagiatului cu care vrem sa se lupte CNATDCU.

    Daca vroiau sa faca o lege care sa ajute tratarea acestei plagi, puteau sa faca obligatorie trecree pe la CNATDCU a celor care ocupa o pozitie de deminitate publica ori care se inscriu sa candideze.
    Daca au vreun doctorat, sa fie verificat de CNATDCu, la fel cum sunt verificati de CNSAS.
    Atunci nu s-ar mai fi inghesuit politicienii sa-si traga cate unul sau doua doctorate...
  • -1 (3 voturi)    
   Daca Iohanis promulga legea (Luni, 10 octombrie 2016, 21:18)

   ana-pat [utilizator] i-a raspuns lui man_and_twin

   PNL-ul va ajunge mai rau ca PNTCD-ul !! Sau poate un nou COLECTIV matura cu totul aceste gasti ordinare de politicieni imbuibati si fara scrupule.Romania merita totusi sansa unui nou inceput !
 • +27 (31 voturi)    
  ar fi dezastruos (Luni, 10 octombrie 2016, 12:05)

  Sorrows [utilizator]

  inseamna ca toti viermii aia din parlament si din administratie (si centrala si locala) care au facut studii superioare pe la spiru haret s.a.m.d. vor scapa cu lucrari copiate de pe net.
  • -25 (31 voturi)    
   ar fi dezastruos (Luni, 10 octombrie 2016, 13:40)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Sorrows

   daca propunerea ar fi asa cum o expune aici hot news ca sa va agite. Dar nu e asa.
   • +8 (10 voturi)    
    si? (Luni, 10 octombrie 2016, 17:57)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    vrei sa te credem pe cuvant?
   • +5 (7 voturi)    
    Doar este nasita de Andronesca cum sa fia asa? (Luni, 10 octombrie 2016, 19:48)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    E mai rau.
 • +25 (33 voturi)    
  Intr-o tara de oameni normali-..... (Luni, 10 octombrie 2016, 12:05)

  gigiN [utilizator]

  ....si as da ca exemplu fosti "frati"-precum Ungaria,polonia ,Cehia-aceste jigodii din Parlament ar fi fost alungati urgent de demonstratii zilnice de cateva zeci de mii de oameni.Dar noi,romanii,inghitim orice c...t si apoi ii mai si votam.Si spunem ca avem...ghinion.
 • +19 (25 voturi)    
  Cati securista puncteaza decisiv (Luni, 10 octombrie 2016, 12:12)

  mmmircea [utilizator]

  Urmeaza sa-l scoata pe nistor cu sindicatul in strada sa blocheze concursul de directori. Femeie de aparat, produce rezultate.
  • +14 (16 voturi)    
   Andronescu Ecaterina, arma secreta. (Luni, 10 octombrie 2016, 18:57)

   Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   "Nu este o figura de stil sau exagerare. Femeia asta a facut mai mult rau Romaniei si poporului roman decat un razboi sau o invazie barbara. Distrugerea, dislocarea, blocarea, aneantizarea de capital uman (si implicit capital social si tehnic) abatute asupra Romaniei de individa asta si reteaua ei de parazitism si coruptie, au magnitudini formidabile.
   Magnitudinea pierderilor -desi nu total cuantificabile, cine ar putea cuantifica acest dezastru national ce atinge si cele mai mici sate, comunitati si familii?!- este estimabla printr-o simpla consultare ochiometrica a unor modele de crestere economica sau de dezvoltare economica in care figureaza explicit variabila educatie sau alte forme de capital uman si intelectual. Femeia asta a parut maniacal determinata sa submineze cel mai important factor de productie al acestei tari, an de an, sistematic si cu metoda.
   E greu de spus unde s-ar putea incadra aceasta fapta. Coruptie e prea putin spus. Ticalosie? E insuficient. Dusmanii acestei tari nu ar fi putut inventa o arma secreta mai letala intereselor acestui popor decat aceasta Andronescu Ecaterina. Nu merita doar o statuie in muzeul infamiei nationale. Merita mai mult: o sala intreaga dedicata ei si colaboratorilor ei in cea mai mare operatiune de distrugere economica indreptata asupra poporului roman in intreaga sa istorie.
   PS
   Sa sublinez ca nu e exagerare: Cu baza in dolari 1990: 5% din GDP ul actual al Romanei este echivalentul a aproximativ 50% din GDP-ul Romaniei Mici la 1910. 5% este o ultra-modesta estimare a aportului capitalului uman in ecuatia cresterii economice intr-o economie moderna."
   Facebook, Paul Dragos Aligica
   • +5 (7 voturi)    
    Ai dreptate 1000% ! (Luni, 10 octombrie 2016, 20:27)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

    Din pacate nimic nu o poate clinti din loc !

    Singura perioada in care, cat de cat, efectele activitatii ei parlamentare au fost sensibil diminuate a fost in perioada guvernarii Boc, cand ministrul Educatiei a fost "Japonezul" cu BAC-ul contestat !
   • +2 (4 voturi)    
    Presupun (Luni, 10 octombrie 2016, 20:29)

    ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

    ca va raspunde pentru faptele sale, dar numai in fata Marii Adunari Nationale
 • +25 (31 voturi)    
  asta inseamna sa te pisi pe normaliate (Luni, 10 octombrie 2016, 12:14)

  VaseaV [utilizator]

  cand te doare in cur de strada. Ar trebui sa iesim iar in strada, ca de fiecare data cand neocomunisii isi schimba legile pentru interesul personal, ca in timpu' lui bombonel.
  • +11 (15 voturi)    
   Pe niuluk il doare in fund de strada (Luni, 10 octombrie 2016, 17:44)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui VaseaV

   iti explica el cum ca daca 5 mil de zombii vor ca dottoratul sa se poata faca in juma de ora in fata unui xerox, tu, nu te poti opune majoritatii....Romanistan.
 • +30 (34 voturi)    
  Adica (Luni, 10 octombrie 2016, 12:32)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Adica hotii analizeaza alti hoti. Cazul Oprea de ex,. plagiat clar, desi Academia care i-a acordat doctoratul sustine ca nu e. HOTIA SI CORUPTA SE EXTIND IN ROMANIA, Parlamentul fiind cel mai mare sustinator al hotilor si mafiotilor.
  • +1 (3 voturi)    
   Se aplica principiul Severin: (Luni, 10 octombrie 2016, 20:04)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   "Dacă o lege este încălcată de prea multe ori, înseamnă că legea trebuie schimbată"
   Cred ca aceasta lege ascunde sub pres putregaiul mosit de marile partide in invatamant. Exprima disperarea promotorilor in fata perspectivei ca amploarea plagiatelor sa fie dezvaluita. O astfel de perspectiva ar matura o intreaga clasa politica corupta.
 • +5 (7 voturi)    
  care calitate (Luni, 10 octombrie 2016, 17:55)

  nahir [utilizator]

  a invatamantului din Romania risca sa fie subminate? copiatul? plagiatul? mita?
  un drum la rectoratul facultatii "Carol Davila" va va arata "eficienta" educationala. acolo pana si femeia de serviciu cred ca face studii superioare la facultatea de renume mondial si international ARFEFIX. iar tot personalul de acolo a facut sau face "studiile" respective doar la aceasta unitate de invatamant superior.
 • +6 (14 voturi)    
  Bine c-am plecat! (Luni, 10 octombrie 2016, 17:57)

  This_User_Is_Real [utilizator]

  .
  • -5 (15 voturi)    
   Iar te lauzi ? (Luni, 10 octombrie 2016, 18:38)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui This_User_Is_Real

   Ieri pe un forum ne povesteai ce grozav comentariu facusei tu pe un alt forum (fara nicio legatura cu ce se dezbatea aici unde intrasei) si ce iti raspunsesera alti forumisti la acel comentariu.

   Azi, ne anunti ca tu ai plecat din Romania si ce bine iti e !

   PS. Altceva ? Dar inteligent te rog si la subiect ai ?
   • +4 (8 voturi)    
    Lasa omul sa se bucure, (Luni, 10 octombrie 2016, 19:38)

    potaissa [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    pana la urma e succesul lui personal. Felicitari daca a reusit sa faca un nou inceput peste hotare. Asta este de respectat.
    Esti mai nou pe post de moderator al forumului hn ?
    Si unde ai citit matale ca se lauda cu nivelul de viata? Eu vad doar un punct.
    • -1 (9 voturi)    
     Ma refeream evident la "confortul psihic"! (Luni, 10 octombrie 2016, 21:35)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui potaissa

     Pt ca si el, avand in vedere continutul comentariilor postate inainte de a interveni, care criticau mizeria morala a plagiatorilor, numai la asta putea sa se refere cand se felicita ca a plecat din Romania, la faptul ca a scapat de mizeria de aici !

     Cat priveste intrebarea pe care mi-ai pus-o, chestiunea este simpla : imi spun parerea... exprim o opinie vis a vis de cineva si ceva. E atat de simplu de inteles pt cine vrea ! Nu-i asa ?
     • +1 (7 voturi)    
      Mda, ca de obicei.....relativezi (Luni, 10 octombrie 2016, 23:17)

      potaissa [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Tonul face muzica. Iar tonul tau devine zilnic din ce in ce mai impertinent. Ma intreb si eu de ce.
      Care confort psihic?
      Mai citeste o data ce-ai postat.
      • -1 (7 voturi)    
       Ai inceput sa ma cam plictisesti (Marţi, 11 octombrie 2016, 1:05)

       Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui potaissa

       si, cu cat o sa ma plictisesti mai tare, tonul meu fata de tine va deveni din ce in ce mai impertinent !

       PS. In plus de-atat iti repet si ceea ce am constatat in ce te priveste : esti ranchiunos si nu esti capabil sa maschezi asta.
   • +3 (5 voturi)    
    Nu vorbi prostii (Marţi, 11 octombrie 2016, 10:11)

    This_User_Is_Real [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Singurul articol la care am comentat a fost acesta: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21340020-uniunea-salvati-romania-strand-pana-acu-90-000-semnaturi-pentru-inscrierea-alegerile-parlamentare-dintre-cele-200-000-necesare-anuntat-sambata-alexandria-vicepresedintele-formatiunii-clotilde-armand-c.htm

    Cred ca ma confunzi!

    Cat priveste plecarea mea din tara, vreau sa iti spun ca imi doresc sa ma intorc, de-asta si urmaresc foarte indeaproape tot ce se intampla in tara, dar cand vad ce matrapazlacuri se intampla pe-acolo, parca nu mai am nicio tragere de inima sa ma gandesc la intoarcere :( si o spun cu o foarte mare parere de rau...
    • 0 (2 voturi)    
     Exact la comentariul facut de tine (Marţi, 11 octombrie 2016, 15:50)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui This_User_Is_Real

     pe forumul ce dezbatea acel articol m-am referit atunci cand ti-am spus ca te lauzi din nou !

     Ai si uitat ce ai postat acolo ? Ai uitat ca le-ai spus celor care se plangeau ca ii cenzureaza HN ca tu ai rata de succes de 100% la postari ?
     Ca tie nu ti-a cenzurat HN nici macar comentariul in care ai utilizat "sinonimul cuvantului <testicul>" ? Ai uitat ca te-am luat si la misto spunandu-ti ca ai patru "sinonime" in loc de doua ?

     PS. Deci nu te confund de loc.

     PPS De ce nu as crede deci ca asa cum te-ai laudat atunci, te lauzi si acum ?

     PPPS. Iti ofer un amanunt : Cel care ti-a luat apararea de fapt vrea sa-mi plateasca niste polite !

     Hai sa ne citim sanatosi !
     • 0 (0 voturi)    
      Ai interpretat gresit (Marţi, 11 octombrie 2016, 16:48)

      This_User_Is_Real [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      OK am inteles, insa acolo nu a fost vorba de nicio lauda, pur si simplu am spus ceva ce am constatat. La comentariul cu "sinonimele" sincer chiar nu ma asteptam sa fie aprobat :)

      Nici astazi nu m-am laudat, pentru ca daca as fi genul asta de persoana, as mai fi adaugat niste lucruri. Afirmatia mea de dimineata, a fost spusa cu amaraciune. Dar nu este nevoie sa ma mai justific.

      Toate cele bune!
      • -1 (1 vot)    
       Poate...Poate am interpretat eu gresit ! (Marţi, 11 octombrie 2016, 23:11)

       Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui This_User_Is_Real

       Prea vorbesti cu amaraciune despre amaraciunea ta de a vedea ca Romania nu s-a schimbat, ba chiar ca e mai rau ca inainte.

       Hai, sanatate !
 • +9 (11 voturi)    
  Dl Barbu (Luni, 10 octombrie 2016, 17:58)

  Al_de_sus_Et_III [utilizator]

  Daca e cineva din patoligie, sa imi explice va rog cazul Daniel barbu. Omul asta are tupeul sa ceara explicatii cuiva pentru declaratii facute? Pai el la ce a debitat in spatial public ar trebui sa se ascunda intr-o pestera de rusine. Redactia Hotnews, exista vreo parghie prin care cineva sa ceara ca unii demnitari sa efectueze un control medical? Daca e vreunul care o ia pe ulei in timpul mandatului, il lasam acolo sa ne ingroape?
 • +8 (12 voturi)    
  Hai la doctorate neamule!Platesti unul si iei doua (Luni, 10 octombrie 2016, 18:00)

  Plagarus [utilizator]

  Nu ai "doctorat " nu existi ca om politic roman.
 • +9 (11 voturi)    
  Inca o pilula de nervi impotriva lor (Luni, 10 octombrie 2016, 18:01)

  benicio [utilizator]

  Inca o piatra de moara agatata de ei, de PSD si PNL. Inca un motiv sa cautam alternative cand ne prezentam la vot. Inca un motiv de frustrare si de nervi, nu se satura PSD+PNL+acolitii lor sa ne livreze aproape zilnic flegme in ochi.
 • +17 (21 voturi)    
  Androneasca isi bate efectiv joc de noi ! (Luni, 10 octombrie 2016, 18:07)

  Susufler0 [utilizator]

  Cred ca abia se stapanea sa nu pufneasca in ras cand ne asigura ca de fapt ei, parlamentarii nu au "omorat" Ordonanta Guvernului, ci au inasprit sanctiunile mai ceva decat erau pana acum, cu alte cuvinte, ei vor taia in carne vie, daca va fi cazul.

  Iar in ceea ce priveste CNATDCU, sa fim linistiti pt ca el nu a fost desfintat, ci a devenit instanta de recurs.

  Mama, ce incantati trebuie sa fim noi, inchipuindu-ne ca Universitatile sunt asimilate cu instantele de judecata primara iar hotararile luate de ele in cazurile de plagiat, pot fi atacate de partea interesata,(recte nemultumita de solutia adoptata) cu recurs la CNADTCU.

  Ce nu spune d-na Andronescu este ca doar Universitatile apreciaza ce cazuri judeca, fara a putea fi conditionate de nimeni in a judeca un caz sau altul de posibil plagiat. Lipsa de transparenta este totala. Practic publicul nu afla ceva despre vreo teza decat in situatia in care ajunge la CNATDCU. Deci acest forum DE RECURS, cum il numea Ecaterina Andronescu, judeca numai in masura in care Universitatile catadicsesc sa judece astfel ca prevad ca
  CNATDCU va fi o ilustra Instanta de recurs somera. Eventual, va ajunge sa judece pe "dusmanii politici" ai rectorilor ori ai Senatelor Universitatilor.

  PS. "Misto", nu ?

  PPS. Nasol e ca modificarile operate in OG sunt extrem de rele, de nocive, pt invatamantul doctoral, dar constitutionale !
 • +6 (8 voturi)    
  Mda... (Luni, 10 octombrie 2016, 18:09)

  mihai_mi [utilizator]

  "Cand o lege e incalcata de prea multi oameni atunci trebuie schimbata." (citat aproximativ). Iata ca avea dreptate mizerabilul...
 • +4 (8 voturi)    
  strada-i salvarea .... (Luni, 10 octombrie 2016, 18:10)

  TRABI [utilizator]

  Strada se va mobiliza si vor zbura multi din parlament pana la alegeri . Parol .
 • 0 (4 voturi)    
  submineaza?!? (Luni, 10 octombrie 2016, 18:29)

  demaGOGU [utilizator]

  intr-o democratie, vezi democratura originala!, Parlamentul este instanta suprema?depozitarul vointei populare, deci nu "submineaza" ci poate fi, cel mult, subminat.
 • +7 (9 voturi)    
  vrem 300 de parlamenari si o singura camera (Luni, 10 octombrie 2016, 18:41)

  hopsinoi [utilizator]

  .
 • +9 (11 voturi)    
  Buna glumă (Luni, 10 octombrie 2016, 18:41)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Mai e ceva de subminat? Invatamintul românesc e o mare impostură și unul din cele mai proaste din UE. Sper ca tinerii vor intelege si tot mai multi vor pleca sa studieze in strainatate, nu in cloaca autohtona de care ne e greatza tuturor. Tot ce a fost de distrus a fost deja distrus! Ce a ramas e doar bun de aruncat la gunoi.
 • +1 (5 voturi)    
  Hai in STRADA! (Luni, 10 octombrie 2016, 19:57)

  neagoe [utilizator]

  Hotilor le e frica sa nu navaleasca STRADA peste ei in "Palatul" parlamentului. Doar sub presiune dau inapoi in fata HOTIEI!
 • +2 (4 voturi)    
  o noua legifierare a furtului (Luni, 10 octombrie 2016, 20:12)

  yellowdog [utilizator]

  de ce sa mai platesc impozit si taxe in tara asta????
  • 0 (4 voturi)    
   Ptr ca esti un bun cetatean (Luni, 10 octombrie 2016, 23:53)

   Coco Whistle [utilizator] i-a raspuns lui yellowdog

   Pe de alta parte nu pot sa nu imi dau cu parerea, la roman american se cumpara diploma cu 2000 dolari, exemenul de licenta se plateste si se ia, lucrarile de diploma sint facute de asistenti saraci.aici ne-a adus fsn, psdr, psd etc... Toti sint partasi...e un plan diabolic de terminare a romaniei.
 • -1 (1 vot)    
  plagiatul-doar una din efectele sistemului pagubos (Marţi, 11 octombrie 2016, 0:28)

  unuldincei14milioane [utilizator]

  sa le dea cate 3 titluri de doctor, apoi sa se care toti de la carma statului. oricum nu valoreaza nimic nici ei nici diplomele lor. acesti doctori in diverse domenii si stiinte, folosesc exclusiv limbaj de lemn, multe clisee si un vocabular de 200 de cuvinte. Nu putem invata/intelege nimic de la ei, nu spun niciodata nimic esential.

  dezastrul a inceput atunci, cand au fost acreditate toate fabricile de diplome si toti prostii care in vecii vecilor nu ar fi reusit sa intre la o facultate de prestigiu de stat, au terminat facultati, masterate si doctorate pe banda rulanta, in timp record si fara vreun efort intelectual (cu atat mai mult financiar). De ce aveau nevoie de diplome? in niciun caz ca sa se angajeze ingineri/consultanti de valoare la companii nationale si internationale, ci pentru a se putea "candida" si acapara toate posturile bugetare banoase, apoi dupa ce am intrat in UE, pentru a-i satisface cerintele caietelor de sarcini din diverse proiecte inutile, reusind astfel sa fure cat mai mult din banii UE. Rezultatul se vede...institutii falimentare, nefunctionale, conduse spre si un mai mare dezastru de nonvalori cu diplome fabricate. (bine'nteles sunt si cateva exceptii).
  • +1 (1 vot)    
   Ptr ca (Marţi, 11 octombrie 2016, 7:19)

   Coco Whistle [utilizator] i-a raspuns lui unuldincei14milioane

   Mai sugi un 10-15% din bugetul statului, sau iti pastrezi jobul...vezi cazul grefierilor cu studii facute la facultatea din comarnic.
 • +1 (1 vot)    
  Sa le fie anulat surplusul la leafa! (Marţi, 11 octombrie 2016, 7:08)

  hotnewsfil [utilizator]

  Deoarece multi dintre detinatorii actuali de doctorate, precum si cei ce manevreaza pe cai dubioase, aspirand catre "titlul de doctor", au avut si au singurul scop de a obtine un plus de 10-15% la salariu, ar fi util ca, pana una-alta, guvernul sa anuleze acest avantaj pe care il asigura azi titlul de doctor. S-ar subtia masiv otgonul de doctori (gen 'Ponta-dottore).


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by