Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat duminica seara, la B1 Tv, ca "foarte probabil" va candida la alegerile parlamentare din decembrie, el precizand ca mai asteapta rezultatul unui studiu sociologic pentru a vedea daca este "util sau nu" partidului, potrivit Agerpres. ''Decizia mea din punct de vedere personal e luata, voi candida'', a adaugat Basescu.

Traian Basescu la B1Foto: Captura B1TV

"Eu vad discutiile in organizatii, foarte probabil voi candida, ceea ce nu inseamna ca inainte de a anunta public candidatura si oficial nu se va termina studiul sociologic pe care il avem in lucru, sa vad daca sunt util sau nu partidului. Partidul spune ca as fi util, dar eu vreau sa ma conving si stiintific", a afirmat Traian Basescu.

El a adaugat ca experienta pe care a acumulat-o poate fi utila Romaniei "nu numai prin crearea unui partid, dar si printr-o activitate politica oficiala".

Intrebat daca i-a fost afectata imaginea publica de disputele din ultimele perioada, Basescu a raspuns afirmativ: "Categoric da, eu am fost in dispute publice extrem de dure de 12 ani. Nu sunt un politician nou, singurul meu contraargument poate fi: am o experienta uriasa, vreau sa o folosesc in continuare."

Intrebat si daca este de parere ca oamenii ar dori sa vada in politica politicieni noi, Basescu a dat un exemplu din partidul sau, la alegerile locale: "Am tinut cont de aceasta poveste cu oameni noi, am scos oameni noi in 90% din localitatile unde am avut candidati. Pai oamenii noi, desi unii aveau organizatii destul de puternice, au luat unu si doua procente. Pana la urma, romanii se indreapta catre oameni macar relativ cunoscuti."

In ceea ce priveste numarul de semnaturi stranse pana acum de PMP, Traian Basescu a spus ca vineri seara erau 221.000 de semnaturi valide si inca 100.000 la verificare. "Sa nu fie surprize, pentru ca au fost liste care s-au trimis inapoi pentru ca la CNP in loc sa aiba opt cifre avea sapte. Operatorul gresise una."