"Nu pot decat sa ii recomand domnului Nicusor Dan sa ii spuna acest lucru domnului premier", a afirmat vineri presedintele Klaus Iohannis, invitat de jurnalisti sa comenteze propunerea liderului Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, ca Dacian Ciolos sa prezinte ''proiectele sale de continuare'', iar partidele care impartasesc ''aceeasi idee de dezvoltare a Romaniei'' sa se pronunte pentru sustinerea sa pentru un nou mandat de prim ministru dupa alegeri.

Klaus IohannisFoto: Agerpres

Presedintele Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, declarase miercuri ca "Cred ca mersul logic al lucrurilor este ca domnul Ciolos sa vina cu proiectele dumnealui de continuare si anumite partide care au aceeasi idee de dezvoltare a Romaniei in continuare sa-l sustina declarativ in campania electorala pentru ocuparea fotoliului de prim-ministru dupa alegeri. Cred ca invers, si a spus-o si domnul Ciolos imediat dupa, nu este foarte fezabil, dumnealui s-a angajat sa guverneze pe perioada aceasta limitata si nu cred ca ar fi potrivit.''

Liderul USR a mai spus ca din sondajele facute inclusiv de formatiunea sa rezulta ca multi romani se asteapta ca Ciolos ''sa continue in fruntea Guvernului''. ''Eu cred ca domnul Ciolos are o importanta incredere populara pe care o vedem in sondaje, inclusiv sondajul pe care l-am prezentat noi duminica. Cred ca multi romani au vazut in dumnealui o speranta de schimbare si prin asta multi romani asteapta ca dumnealui sa continue in fruntea Guvernului.''

Premierul Dacian Ciolos a subliniat din nou, in urma cu o zi, ca nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie, pentru a mentine stabilitatea acestui Guvern, "dar ca exista viata si dupa alegeri": "Tocmai pentru a intari acest obiectiv de stabilitate si echilibru am spus ca nu voi candida la alegerile parlamentare si nu voi intra sau crea un partid politic, tocmai pentru a putea focaliza credibilitatea spre un proiect care sa dea sensul acestei stabilitati si care sa impinga lucrurile mai departe."

"Asta nu inseamna ca nu exista viata si dupa alegerile parlamentare, sper sa existe o viata activa", a spus premierul, adaugand ca "sigur, sunt proiecte incepute ce nu vor putea fi terminate pana la sfarsitul acestui mandat".

Dacian Ciolos a precizat ulterior ca spera sa vada continuate "intr-un fel sau altul" proiectele pe care le-a inceput, fara insa sa isi incalce cuvantul: "Nu discut de inscrierea intr-un partid acum. Am mai spus-o in mai multe randuri. Nu e vorba aici de simpatie sau nu. Eu am mai spus, mi-am luat niste angajamente la inceput si am intentia sa le duc la capat. Avem nevoie in primul rand de onestitate si credibilitate intr-o functie publica", a declarat premierul, intrebat fiind daca isi va exprima simpatia fata de vreun partid politic.

Ciolos a subliniat ca spera ca proiectele pe care le-a inceput sa continue, insa urmeaza sa vada ce solutii va gasi pentru acest lucru, fara a-si incalca promisiunea de a nu candida sau de nu se inscrie intr-un partid: "Pe de alta parte, am inceput niste proiecte pe care sper sa le vad continuate intr-un fel sau altul. Mi-am asumat, impreuna cu Guvernul, niste valori pe care sper sa le vad continuate. Vom vedea in ce fel aceste valori si aceste idei pot fi cel mai bine sustinute fara sa imi incalc cuvantul, punctul de vedere", a aratat primul ministru.