Presedintele PNL Vaslui, senatorul Dan Marian, a demisionat, joi, din functie si a anuntat ca se retrage de pe lista de candidati de la alegerile parlamentare, dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva lui, transmite Mediafax.

Decizia politicianului liberal vine dupa ce DNA a inceput impotriva sa urmarirea penala intr-un dosar privind ilegalitati cu terenuri agricole.

"Luand la cunostinta de decizia procurorilor DNA de a-mi atribui calitatea de inculpat, intr-un dosar de urmarire penala, am luat hotararea sa demisionez din functia de membru al Biroului Politic National al PNL, cat si din functia de presedinte al Filialei Judetene PNL Vaslui, pentru a nu afecta in niciun fel activitatea partidului, care se pregateste intens pentru campania electorala. Intrucat sunt sustinatorul 'Decalogului integritatii' candidatilor PNL, pe care l-am votat cu toata convingerea in structurile noastre interne de partid, anunt ca imi voi retrage candidatura de la Senat, de pe listele PNL", a declarat senatorul Dan Marian.

Dan Marian era primul pe lista PNL la Senat pentru alegerile generale de pe 11 decembrie.

"Filiala Vaslui este una puternica, cu o resursa umana de calitate, capabila sa genereze rapid un presedinte interimar, dar si un candidat corespunzator care sa deschida listele la Senat. In perioada urmatoare voi

face pasul inapoi, pentru a-mi canaliza toata energia in demonstrarea nevinovatiei mele, in aceasta speta penala. Ca simplu membru, voi sprijini in continuare PNL si consider ca, in alegerile parlamentare, filiala Vaslui va scoate un rezultat foarte bun. Cred in electoratul liberal din acest judet, care este numeros si, din respect pentru acesta, am facut acest gest", a mai spus Dan Marian.