Liderul Uniunii Salvati Romania Nicusor Dan a afirmat ca atacurile lansate in ultima vreme la adresa Laurei Codrutei Kovesi reprezinta un atac la adresa DNA ca institutie si, de fapt, la adresa securitatii nationale desfasurat de "o coalitie a penalilor". In privinta plagiatului, Dan a declarat ca are incredere intr-o institutie independenta cum este CNATDCU si ca orice teza asupra careia planeaza suspiciuni trebuie "verificata si rasverificata".

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebat cum comenteaza atacul impotriva lui Kovesi si acuzatiile de plagiat:

"Aparent este un atac impotriva unei persoane, de fapt este impotriva unei institutii. Aceasta institutie rezolva o chestiune a coruptiei care tine de securitatea nationala, deci este de fapt un atac la securitatea nationala. Pe care il poarta niste partide care pretind ca pastreaza fiinta nationala si tot felul de vorbe frumoase. Va fi una din temele importante ale acestei campanii electorale - lupta intre un stat in care jutitia functioneaza si o coalitie a penalilor care doresc ca aceste lucruri sa inceteze. In ceea ce priveste fenomenul plagiatului, suntem pentru functionarea unei institutii independente cum pare a fi CNATDCU. Orice teza trebuie verificata si reverificata daca exista suspiciuni".

Despre faptul ca presedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Dacian Ciolos sa isi declare macar "simpatia" pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze: "Eu cred ca dl Ciolos are o importanta incredere populara. Cred ca multi romani au vazut in dumnealui o speranta de schimbare si prin asta multi romani asteapta sa continue in fruntea guvernului. Si atunci cred ca mersul logic este ca dl ciolos sa vina cu proiectele dumnealui si anumite partide care se regasesc in acest care au aceeasi idee de dezvoltare sa il sustina declarativ in campanie pentru ocuparea fotoliului de prim-ministru. Cred ca invers nu este fezabil, dumnealui s-a angajat sa guverneze pe o anumita perioada."