Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, duminica, la RTV, ca faptele pentru care este acuzat fostul copresedinte Vasile Blaga sunt cunoscute de ani de zile, el precizand ca DNA trebuie sa raspunda la intrebarea de ce a fost tinut acest dosar la sertar si l-a scos abia acum, in campania electorala, transmite News.ro.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu este sustinator al fostului lider PDL Vasile Blaga si ca a avut doar o conlucrare personala buna, in rest, fiind adversari politici.

"Faptele pentru care astazi Vasile Blaga este acuzat sunt cunoscute de ani si ani de zile. De ce acest dosar a fost tinut la sertar si scos acum in campanie? E o intrebare simpla la care DNA trebuie sa raspunda", a declarat Tariceanu.

Copresedintele ALDE a mentionat ca aceasta practica a functionat si la alegerile locale, cand au fost aduse "acuzatii ingrozitoare" asupra a zeci si zeci de oameni. "Ce se intampla acum cu acele dosare? Nimic", a completat el.

DNA anunta, miercuri, ca a inceput urmarirea penala a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenta, in acest dosar fiind urmariti penal si fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan si omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila. Potrivit procurorilor, in perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit in trei randuri, prin interpus, suma totala de 200.000 de euro, precum si 500.000 de euro de la fostul edil.