Liderul USR, Nicusor Dan, a prezentat, duminica, rezultatele unui sondaj de opinie referitor la intentia de vot la alegerile parlamentare, sustinand ca doar o prezenta masiva la vot va putea sa impiedice PSD+ALDE, formatiuni creditate in sondaj cu 55% intentie de vot, sa formeze guvernul, transmite Mediafax.

Nicusor DanFoto: Facebook

"In momentul asta, PSD + ALDE nu ar avea nicio problema sa formeze guvernul. Insa, PSD a fost de multe ori in situatia castigatoare, chiar cu doua saptamani inainte de alegeri si de multe ori prezenta masiva la vot a rasturnat calculele dinainte. Eu sper sa se intample acelasi lucru", a declarat liderul USR, Nicusor Dan.

El a reiterat faptul ca USR nu vrea sa faca o alianta, insa vrea sa voteze pentru un guvern negociind cu primul ministru pe program, nu neaparat pe pozitii de ministru.

Potrivit unui sondaj de opinie prezentat de Nicusor Dan, realizat de Kantar TNS, PSD este creditat cu 45% intentie de vot, PNL cu 25%, USR cu 10%, ALDE cu 7%, iar UDMR cu 5%.

In sondaj PMP are 4%, iar PRU 1%.

Au fost luate in calcul raspunsurile a 56% dintre repondenti, care au spus ca vor participa la vot si au o intentie clara de vot.

"Am spus de multe ori ca tinta noastra este 10%. Aveti incredere ca nu am pus din pix 10% la USR. (¬) Am fost realisti. Suntem pe crestere si peste doua luni si jumatate vom fi mult mai sus. USR este a treia forta politica din Romania, incepand de azi", a comentat el rezultatele sondajului.

Sondajul a fost realizat in perioada 14-23 septembrie, prin metoda CATI, adica telefonic, pe un esantion de 1001 persoane. Eroarea este de maxim 3,2%.