Liderul PNL Alina Gorghiu a declarat sambata seara ca varianta ideala ar fi ca PNL sa anunte inainte de intrarea in campania electorala candidatul formatiunii pentru mandatul de premier, afirmand ca afilierea, simpatia pentru un partid politic nu inseamna un carnet de membru de partid.

"In momentul in care primul ministru a anuntat ca nu doreste sa faca acest pas, pentru ca are un angajament inca de la inceputul mandatului, evident ca nu a insistat nimeni sa faca acest pas si nu se asteapta nimeni sa-l faca, in afara de presa, care inca mai speculeaza ca vine dl. Ciolos sa se inscrie in PNL. Ca sa fie limpede pentru toata lumea: nu va face acest pas, e un om care isi respecta angajamentele, pentru care eu nu as mai avea acelasi respect daca ar face pasul inainte de 11 decembrie. Asta nu exclude perspectiva unui proiect comun cu Dacian Ciolos dupa aceste alegeri, pe care PNL a declarat-o public", a declarat Alina Gorghiu, potrivit Mediafax.

Ea a mai spus ca intrarea in campania electorala cu un nume de candidat la sefia Executivului ar fi "o varianta ideala" si ca independenta politica a lui Dacian Ciolos nu s-ar contrazice cu nominalizarea acestuia pentru un nou mandat de premier.

"Nu se contrazic. Candidatul de prim-ministru nu e obligatoriu sa aiba si carnet de partid. Guvernul trebuie fie politic, cu membri ai PNL si ai altor partide care vor forma impreuna majoritatea pentru a desemna prim-ministrul. (...) Independenta eu o vad altfel decat altii. Afilierea la un partid politic, simpatia pentru un partid politic, in opinia mea, nu inseamna un carnet de membru de partid. Un prim-ministru care ar declarat la un moment dat ca se considera compatibil cu echipa liberala sau cu programul PNL mi se pare o varianta de luat in calcul", a punctat Gorghiu.

Presedintele PNL a mai spus ca a mai discutat cu premierul Dacian Ciolos despre programul de guvernare al PNL, precizand ca liberalii isi doresc sa continue o serie de programe demarate de actualul Executiv.

"Sper sa-i placa programul de guvernare final", a adaugat Gorghiu.