Fostii democrat-liberali au propus sambata ca PNL sa fie condus de un presedinte unic, respectiv Alina Gorghiu, din partea vechiului PDL fiind imputernicit sa semneze listele cu candidati pentru alegerile parlamentare eurodeputatul Daniel Buda, potrivit unor surse din partid citate de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liberalii urmeaza sa se reuneasca intr-o sedinta a conducerii incepand cu ora 18.00, unde se va discuta aceasta solutie.

UPDATE 19.00 Consiliul National de Coordonare al PNL va fi organizat sambata viitoare pentru validarea deciziei privind preluarea presedintiei unice de catre Alina Gorghiu si imputernicirea europarlamentarului Daniel Buda ca sa semneze listele pentru alegerile parlamentare, potrivit unor surse liberale citate de Agerpres.

Ultimul CNC al PNL a avut loc in 2015, cand au fost votate criteriile de integritate si Ilie Bolojan a fost desemnat secretar general al liberalilor.

La CNC participa organizatiile judetene, parlamentari, europarlamentari, alesi locali si delegati din toate filialele PNL.

UPDATE 19.08 Primarul Aradului, Gheorghe Falca, va fi seful campaniei PNL la alegerile parlamentare

UPDATE 19.14 Vasile Blaga: "Suntem un singur partid, am decis ca PNL sa aiba un presedinte unic - Alina Gorghiu"

Vasile Blaga a declarat sambata ca, dupa o dezbatere serioasa, fostii democrat-liberali au decis sa renunte la copresedintia partidului si PNL sa aiba un singur presedinte in persoana Alinei Gorghiu, decizia fiind luata cu un vot impotriva si patru abtineri.

"Dupa o dezbatere serioasa, cu un singur vot impotriva si 4 abtineri am hotarat sa renuntam la copresedintia partidului pentru ca suntem de fapt un singur partid si PNL sa aiba un singur presedinte in persoana Alinei Gorghiu", a declarat Vasile Blaga la finalul celor doua reuniuni ale democrat-liberalilor si liberalilor, potrivit Mediafax.

De asemenea, el a confirmat si faptul ca aripa PDL l-a imputernicit pe Daniel Buda sa semneze listele cu candidati pentru alegerile din decembrie.

"Sunt convins ca am ales solutia cea mai buna, (...) ca este calea cea mai corecta", a mai spus Vasile Blaga, precizand ca va sprijini in continuare PNL si pe Alina Gorghiu.

La randul ei, Gorghiu a spus ca decizia colegilor este o dovada de "maturitate" si ca nu are o misiune usoara, aratand ca acum va fi mai greu deoarece, pana in prezent, "povara" era impartita.

"Este un semn de maturitate al unei echipe care s-a format de doi ani incoace (...). Nu este o misiune usoara cea pe care eu si Vasile Blaga ne-am asumat-o acum doi ani de zile. Este mult mai greu acum pentru ca povara, pana astazi, am impartit-o cu Vasile Blaga si mi-a fost mult mai usor. Este momentul sa ne uitam la tot ce inseamna perspectiva pe care PNL o are si sunt momente in care din criza poti sa iesi intarit, mai unit, uitandu-te inainte cu speranta ca lucrurile vor merge mai bine", a declarat Gorghiu in conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Ea a aratat ca prioritatile PNL sunt legate de programul de guvernare, aratand ca acest document va fi prezentat la sedinta Consiliului National de Coordonare al formatiunii politice, care va avea loc saptamana viitoare.

"Lista PNL va fi una de care sa nu ne jenam nici la Iasi, nici la Bucuresti, nici la Suceava, nici in Calarasi. Va fi o lista asa cum si-o doreste electoratul si cum mare parte a organizatiilor si-o doresc", a adaugat Gorghiu.

***

Potrivit unor surse citate de News.ro, fostul copresedinte Vasile Blaga le-a transmis liderilor din aripa PDL ca cea mai buna varianta, in acest moment, este ca Alina Gorghiu sa ramana lider unic al partidului pentru a arata unitate in pragul alegerilor.

Inainte sa intre la sedinta Biroului Politic National al partidului, Alina Gorghiu spusese ca, desi partidul se afla azi intr-o situatie "mai dificila", sfarsitul zilei va fi bun pentru partid.

"Sustin solutia cea mai buna si sunt convinsa ca azi vom veni cu o solutie foarte buna. De 140 de ani tot iesim din situatii de criza si mergem inainte. Azi suntem intr-o situatie mai dificila, dar n-am niciun fel de ezitare in a spune ca sfarsitul zilei va fi bun pentru PNL", a declarat Gorghiu, intrebata pentru ce solutie opteaza - formula copresedintelui sau a presedintelui unic.