Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris sambatape Facebook, ca toata campania pentru Cumintenia Pamantului a fost o actiune pentru imaginea lui Dacian Ciolos.

Liviu Dragnea si Dacian CiolosFoto: Agerpres

Dragnea sustine ca Romania Romania a pierdut mai multe picturi din "Colectia Manu" deoarece "Guvernul Ciolos nici macar nu a catadicsit sa raspunda la notificarea prin care era anuntat ca isi poate exercita dreptul de preemtiune privind achizitia lor."

"Iata adevaratul interes al guvernarii Ciolos pentru cultura romaneasca. Devine limpede acum ca toata campania pentru 'Cumintenia Pamantului' nu a fost altceva decat o actiune pe bani publici pentru constructia imaginii de 'mare patriot' a tehnocratului. In scurt timp, PSD va prezenta componenta culturala din programul sau de guvernare, care cuprinde inclusiv masuri pentru protejarea patrimoniului cultural", se mai spune in mesaj.

Premierul Dacian Ciolos a adresat vineri multumirituturor celor care au contribuit la procesul de subscriptie publica pentru achizitia sculpturii "Cumintenia Pamantului" si a anuntat ca Guvernul ia in calcul prelungirea procesului de subscriptie.